Mai mulţi angajaţi de la filiala din New York a editurii Hachette au manifestat pentru scurt timp joi în faţa sediului faţă de publicarea memoriilor cineastului Woody Allen, potrivit revistei Publishers Weekly.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dylan Farrow, fiica adoptivă al lui Woody Allen, îl acuză pe cineast că l-a abuzat sexual în 1992.

Această acţiune în faţa sediului Grand Central Publishing, la care au fost prezenţi 75 de angajaţi, intervine la două zile după ce cunoscutul jurnalist Ronan Farrow, foarte critic la adresa tatălui său, a denunţat publicarea acestor memorii. 

"În această după-amiază, angajaţi de la Grand Central Publishing au ieşit să manifesteze în faţa birourilor Hachette din New York pentru a denunţa publicarea memoriilor lui Woody Allen", au indicat angajaţii casei de editură într-un mesaj citat de Publishers Weekly. "Suntem solidari cu Ronan Farrow, Dylan Farrow şi cu victimele agresiunilor sexuale". 

Ronan Farrow a anunţat marţi că nu va mai lucra cu Hachette, a cărei filială Little, Brown and Company a publicat în octombrie cartea sa despre cazul Weinstein, "Catch and Kill". Ronan Farrow îi ia apărarea de mai mult timp surorii sale Dylan Farrow, fiica adoptivă a lui Woody Allen, care îl acuză pe cineast că a abuzat-o sexual în 1992, pe când avea şapte ani, învinuiri pe care Allen le-a dezminţit mereu. 

Susţinută de fratele ei şi de mama adoptivă, actriţa Mia Farrow, Dylan Farrow şi-a reafirmat la începutul anului 2018, în cadrul mişcării #MeToo, acuzaţiile, pe care Woody Allen le-a negat din nou. 

Dylan Farrow s-a declarat "incredibil de recunoscătoare în faţa solidarităţii arătate astăzi de angajaţii de la Hachette şi de la Little Brown". "Mulţumesc din toată inima", a adăugat ea pe Twitter. 

Potrivit Grand Central Publishing, "Apropos of Nothing", care va fi lansată în Statele Unite pe 7 aprilie şi în Franţa pe 29 aprilie, este "o scriere exhaustivă despre viaţa lui Woody Allen, atât personală, cât şi profesională". 

În urmă cu un an, manuscrisul lui Allen a fost refuzat de mai multe edituri, după ce în atenţia publică au revenit acuzaţiile de abuz făcute de fiica lui adoptivă, Dylan Farrow. Cineastul le-a negat, aşa cum a făcut şi în urmă cu aproximativ 30 de ani. El nu a fost găsit vinovat în urma celor două anchete de la începutul anilor 1990.

New York Times scria în primăvara anului trecut că numeroase case editoriale au refuzat să publice cartea lui Allen, unii editori descriind ca „toxică” o colaborare cu cineastul în era #MeToo.

Farrow a transmis, după anunţul făcut luni de editură, că este „deranjată” de apariţia cărţii şi că nu a fost contactată pentru a confirma informaţiile scrise în autobiografie.

Pe de altă parte, editura Macmillan va publica toamna aceasta romanul de debut al lui Farrow, „Hush”, „o fantezie feministă puternică plină de perspective surprinzătoare”.

Woody Allen, născut pe 1 decembrie 1935, la New York, este regizor, scenarist şi actor. A debutat ca regizor cu „What's Up, Tiger Lily?”, în 1966, iar printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără „Annie Hall” (1977), „Manhattan” (1979), „Another Woman” (1988), „Match Point” (2005), „Vicky Cristina Barcelona” (2008), „Midnight in Paris” (2011), „Blue Jasmine” (2013) şi „Café Society” (2016).

Cinastul a fost recompensat cu trei premii Oscar pentru cel mai bun scenariu original - în 2012, pentru „Midnight in Paris”, în 1987, pentru „Hannah and Her Sisters”, şi în 1978, pentru „Annie Hall”, şi unul pentru regie, în 1978, pentru „Annie Hall”.

Din palmaresul său mai fac parte, între altele, trei trofeee Globul de Aur şi şapte premii BAFTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.