Artişti consacraţi, precum Corneliu Baba, Sabin Bălaşa, Alexandru Ciucurencu, Constantin Piliuţă, alături de celebrii Adrian Ghenie şi Andrei Cădere, urmaţi de generaţia de artişti actuali, creatoare de Street Art şi NFT-uri, în Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană, inclusiv o secţiune de Street Art, va avea loc pe 22 februarie, ora 19.00, la Casa de Licitaţii Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adrian Ghenie este prezent cu două opere în cadrul evenimentului din 22 februarie.

Opera „Aripă” a fost scoasă la licitaţie în 2020 pentru preţul de pornire de 20.000 de euro, iar la doi ani distanţă va începe licitarea acesteia, pe 22 februarie, de la preţul de 30.000 de euro. 

Cea de-a doua lucrare semnată de Ghenie este un portret deconcertant realizat în tehnica serigrafiei unui colaj şi face parte din ciclul „Nevermore”. 

Lucrarea „The Reaven”, semnată şi numerotată dreapta jos, în creion, „Ghenie, 19/50”, are un preţ de pornire de 1.000 de euro. Colajul ce poartă semnătura celui mai bine cotat artist român contemporan face parte din aceeaşi celebră serie de autoportrete reimaginate de Ghenie.

Înclusă în seria „Nevermore”, lucrarea a fost scoasă la licitaţie în 2021, fiind adjudecată pentru 17.000 de euro în cadrul Licitaţiei de Artă Postmodernă şi Contemporană.

Două loturi de artă digitală

Totodată, în cadrul Licitaţiei de Artă Postmodernă şi Contemporană, sunt scoase la vânzare două loturi de artă digitală realizate de artişti contemporani români, în format NFT. Este a doua oară când Casa de Licitaţii A10 by Artmark organizează o licitaţie de artă ce include o secţiune dedicată artei digitale în format NFT, primul eveniment având loc în iulie 2021.

În cadrul sesiunii de vânzări, pentru preţul de pornire de 600 de euro, este licitată lucrarea realizată de artistul pluridisciplinar Eurosadboy - „Ultra feelings”. Piesa audiovizuală înfăţişează consensul actual al umanităţii contemporane, îmbinând efectele vizuale 3D cu muzică pentru a crea o experienţă digitală imersivă în universul meta.

Cea de-a doua lucrare digitală, în format NFT, propune evadarea din cotidian într-un univers paralel, dar care creează o anumită stare de familiaritate prin incluziunea unor elemente specifice culturii anilor ’80 şi ’90, dar în care domină tehnologia. Lucrarea digitală „Station 1986” este realizată de Alexandrin Damascan şi are preţul de pornire de 600 de euro.

Operele celor trei generaţii de artişti contemporani pot fi vizionate online pe artmark.ro sau la Palatul Cesianu-Racoviţă, în regim gratuit, de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.