După zece ani pe Potsdamer Straße, Galeria Plan B se mută într-unul dintre turnurile emblematice de pe Strausberger Platz, cunoscut şi sub numele de Haus Berlin. Cu sediul în capitala Germaniei din 2008, galeria se extinde cu noi spaţii de expoziţie şi birouri la parter şi la primul etaj al clădirii de 14 etaje. Pe 1 aprilie, Adrian Ghenie va inaugura spaţiul renovat cu o prezentare a celor mai recente picturi ale sale. Cu această expoziţie, Plan B marchează extinderea sa în oraş şi găzduieşte şi atelierul artistului.
Proiectată de arhitectul şef al Berlinului de Est Hermann Henselmann şi construită în perioada 1953-1956, Haus Berlin împreună cu Haus des Kindes formează intrarea în Magistrale.
Complexul arhitectural, care începe în Strausberger Platz şi se întinde de-a lungul Karl-Marx-Allee, este pe cale să devină un monument inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cu scopul de a păstra spiritul clădirii istorice, Planul B a întreprins o renovare de şase luni pentru a spori caracterul original al spaţiului, în loc de a-l transforma într-un cub alb generic.
11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Expoziţia inaugurală va prezenta cel mai nou ciclu al lui Adrian Ghenie (n. 1977) de picturi de dimensiuni medii şi mari, precum şi desene cu cărbune şi studii pregătitoare – tema lor centrală fiind ceea ce curatorul Mihnea Mircan a descris ca fiind călători în timp.
Adrian Ghenie, născut în 1977 în Baia Mare, România, trăieşte şi lucrează la Berlin. A avut expoziţii personale la Muzeul Ermitaj de Stat, Sankt Petersburg şi Fondazione Giorgio Cini, Veneţia (2019); Pavilionul României la a 56-a Bienala de la Veneţia (2015); Centrul de Artă Contemporană (CAC), Malaga (2014); Muzeul de Artă Contemporană, Denver (2012); S.M.A.K. Muzeul, Gent (2010) şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Bucureşti (2009).
A participat la expoziţii de grup la Bonnefanten Museum, Maastricht (2022); Galeria Tretiakov, Moscova; Aeroportul Tempelhof, Berlin; Palais de Tokyo, Paris (2021); Fondazione Nicola Del Roscio, Roma (2019); Centre Pompidou, Paris şi Metz (2018); Fundaţia Vincent van Gogh, Arles (2016); MAK, Viena şi The Metropolitan Art Center, Belfast (2015); MoMA, San Francisco (2014); Institutul Kunst-Werke pentru Artă Contemporană, Berlin (2013) şi Palazzo Strozzi, Florenţa (2012).
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...