Teatrul Excelsior, singurul teatru din Bucureşti dedicat adolescenţilor şi tinerilor adulţi, anunţă premiera spectacolului "Adrenalină" de Gabriel Sandu, o producţie ce explorează tema adicţiei contemporane în diferite forme şi cultura pop recentă. Spectacolul se joacă la Sala Studio a Teatrului şi va avea premiera oficială sâmbătă, 9 martie, ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Adrenalină reprezintă o călătorie în timp, în inima Anilor 2000, prin prisma unei trupe dance formate din trei adolescente care au şocat o întreagă ţară. Succesul lor fulminant a durat doar o vară, dar emoţia de a fi pe scenă în faţa mii de oameni care le scandau numele le-a legat destinul pe viaţă. 20 de ani mai târziu, cele trei decid să se reunească pentru un concert aniversar, oferind oamenilor o incursiune sinceră în lumea faimei de-o vară şi în toate controversele ce au urmat. Spectacolul devine o oportunitate de a revizita şi de a aduce în discuţie estetica Anilor 2000, sunetul, valorile şi obsesiile vremii, prin prisma a trei personaje puternice. Costumele reflectorizante şi ritmurile dance le însoţesc pe cele trei tinere de la glorie până în adâncurile vieţii fiecăreia. Dependenţele şi relaţiile toxice se împletesc într-o poveste organică. Reuniunea trupei nu reprezintă doar un moment de sărbătoare, ci şi o ocazie de autodescoperire, în care decorul vibrant al anilor 2000 se transformă sub ochii noştri, reflectând realităţile actuale", spune Gabriel Sandu, autorul spectacolului.

Alături de Gabriel Sandu, care semnează textul şi regia spectacolului, din echipa de creaţie a spectacolului fac parte şi Clara Ştefana (scenografie), Ruxandra Bobleagă (coregrafie şi lighting design), Miruna Croitoru (video şi lighting design), PLUSHY (muzică), Andreea Găzdaru (consultant psihologic), Maria Alexievici (pregătire muzicală).

Distribuţia spectacolului este alcătuită din: Dana Marineci, Oana Predescu, Iulia Samson. Apariţie video: reallyrux.

"Adrenalină este un spectacol-confesiune. Relatează experienţele intense de viaţă a trei femei care şi-au trăit adolescenţa în lumina reflectoarelor. Aspiraţional, nu? Dar cu ce costuri? Tina, personajul pe care îl interpretez, este o femeie talentată, inteligentă, dar cu o patimă care îi va distruge viaţa. Întâlnirea cu celelalte două colege de formaţie este un prilej să se scuture de vechile obiceiuri şi să se schimbe. Spectacolul ridică o întrebare importantă: Dependenţele sunt problema, sau ce se ascunde în spatele dependenţelor? Ratarea, frica de abandon, ruşinea, lipsa de sens; care este sursa durerii?", spune Oana Predescu, actriţă, interpreta personajului Tina. 

"Sori a făcut parte dintr-o formaţie pop dance când avea 14 ani. Ea, Tina şi Lala au cântat o vară întreagă prin toată ţara. Aveau doar două melodii compuse dar asta nu a contat. Apoi a urmat un scandal monstru legat de un turneu antidrog şi au ieşit din atenţia publică. În spectacol ne întâlnim cu ele după 20 de ani. Sori a ajuns o corporatistă de succes care munceşte mult şi încearcă să se definească doar prin ceea ce munceşte. Tot ce a fost în trecut a fost tăiat, ascuns, renegat, uitat. Aşa a făcut faţă durerii", afirmă Iulia Samson, actriţă, despre rolul Sori.

"Lala este o nostalgică, o femeie-copil cu copil, un om rămas suspendat într-un trecut căruia încearcă să-i găsească un sens. Un om care se predă hazardului şi se afundă în spiritualitate din nevoia de apartenenţă şi de control, iar derapajele ei devin simpatice datorită umorului şi optimismului", îşi explică rolul actriţa Dana Marineci. 

Gabriel Sandu (n. 1988) este un artist multidisciplinar de teatru şi film, regizor şi scenarist, cu o experienţă vastă în actorie şi jurnalism. Pasionat de genul docu-ficţiunii, Gabriel Sandu se foloseşte adesea de instrumentele jurnalismului de investigaţie pentru a documenta temele creaţiilor sale, apelând ulterior la ficţiune pentru a explora noi dimensiuni performative.

Piesele sale au fost traduse în engleză, franceză, maghiară, portugheză şi greacă. A regizat spectacole de teatru ce au fost selectate în festivaluri naţionale şi internaţionale (Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu FITS, Synergy Novi Sad, Serbia, Bucharest Fringe Festival, Festivalul de Teatru de la Piatra Neamţ, Colloquium, Gheorgheni, River Side Studios, Londra).

Primul său scurtmetraj de ficţiune, "Dislocat", a fost selectat în cadrul competiţiei TIFF 2022, secţiunea ZFR. În septembrie 2022, Gabriel Sandu a prezentat la SAC@Malmaison documentarul work-in-progress "Ego trip", în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor.

În 2023, a semnat dramaturgia spectacolului 10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia, pe care îl şi coregizază împreună cu Elena Morar, la Teatrul de Stat Constanţa.

În această perioadă, Gabriel Sandu continuă filmările pentru documentul Istoria plină de speranţă a Mihaelei Runceanu, produs de Manifest Film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.