Guvernul României a adoptat, miercuri, la propunerea Ministerului Culturii, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea Legii nr.422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Modificările propuse asupra Legii nr. 422/2001 vizează, în principal, eficientizarea procesului de protejare a monumentelor istorice prin introducerea posibilităţii de notificare publică a deciziilor de clasare de urgenţă. Această ordonanţă permite luarea rapidă a măsurilor necesare pentru salvarea bunurilor imobile aflate în pericol iminent de distrugere sau de alterare fizică.

De asemenea, este propusă o extindere a surselor de finanţare pentru Institutul Naţional al Patrimoniului în vederea diversificării portofoliului de investiţii care se pot realiza. În felul acesta va putea fi demarat un program de intervenţie pentru restaurarea caselor memoriale şi a altor clădiri monument istoric.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.