În weekend-ul care a trecut, sub presiunea cronometrului, a emoţiilor şi a ploii s-a desfăşurat la Cluj-Napoca cea de a treia etapă a Campionatului Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2022, Trofeul Castrol, clasa de maşini electrice powered by George, inovaṭie BCR. Cele 60 de participante au luat startul festiv pe 16 septembrie la Cluj-Arena cu încurajări primite din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi a vicepreşedintelui Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Daniel Ungur. La linia de start s-au aliniat şi ambasadoarele evenimentului: Alina Dumitru, Silvia Stroescu, Cristina Pîrv, Marilena Mladin şi Beatrice Mercado.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadoarele onorifice, la linia de start

Alina Dumitru, singura campioană olimpică la judo a României şi ambasador Women Rally, a decis să ia startul în ediţia de anul acesta de la Cluj în calitate de concurentă. Alături de Beatrice Mercado, editor al revistei „Născut pentru Sport”, Alina a concurat la clasa maşinilor modificate.

„M-am simţit extraordinar, chiar dacă emoţiile ne-au dat puţine bătăi de cap pe traseu. Totuşi m-am bucurat că am avut parte de ele, pentru că îmi doream să retrăiesc emoţiile de competiţie, chiar dacă acum nu erau cele de la campionatele de judo, ci de la volanul unei maşini de curse. Mulţumesc frumos organizatorilor pentru oportunitatea de a lua parte la acest eveniment deosebit, alături de atâtea doamne minunate. Le felicit pe toate pentru curajul de care au dat dovadă”, a declarat Alina Dumitru.

„Atât eu, cât şi ambasadoarele, spunem, la unison: Women Rally, până acum, a fost DOAR lumea voastră, de acum, este şi lumea noastră. Mulţumim Laura Savu pentru poveste şi tot respectul pentru cum o scrii: cu inima. Motiv pentru care vibrăm la fel!”, a spus şi Beatrice Mercado.

De pe podiumurile internaţionale ale gimnasticii artistice, la curbe cu scârţâit de roţi şi sprinturi pe circuit. Silvia Stroescu a fost fascinată de experienţa trăită la Women Rally.

„Pe scurt, e vorba despre super adrenalină! Este o experienţă inedită pe care mi-aş dori să o repet. Sincer, nu m-am gândit că pot trăi aşa emoţii la volanul unei maşini, dar îmi doresc să repet experienţa. Mă bucur că am avut această oportunitate şi mulţumesc tuturor celor care şi-au dorit să fiu aici”, a afirmat Silvia Stroescu.

Cea mai valoroasă jucătoare de volei din istoria României a apăsat pedala de acceleraţie la “Raliul Frumuseţii” de la Cluj. Cristina Pîrv a condus o maşină de deschidere la etapa Women Rally de la Cluj-Napoca.

„Sunt onorată că am participat la acest eveniment extraordinar, că m-am aflat la start printre atâtea femei valoroase. Am avut parte de adrenalină, la mine acasă, la Cluj. Nu a fost primul contact cu raliurile. Am avut onoarea în trecut să stau în dreapta lui Mihai Leu la o demonstraţie şi chiar şi în Brazilia am mai testat, însă Women Rally chiar a fost o experienţă unică. Vreau să îţi mulţumesc Laura Savu, atât pentru existenţa acestui concept, dar şi pentru organizare. M-am simţit mereu în siguranţă. Felicit participantele, toate sunteţi campioane! Vă felicit pentru că v-aţi dedicat timp pentru voi, pentru pasiunea voastră”, a spus Cristina Pîrv la finalul raliului. 

Aflată pentru prima dată în calitate de ambasador la eveniment, Marilena Mladin, preşedinte al Federaţiei Ecvestre Române, susţine că totul a fost la superlativ la etapa Women Rally de la Cluj-Napoca.

„M-am simţit extraordinar în compania fetelor şi, deşi am avut parte şi de câţiva stropi de ploaie, atmosfera a fost una superbă şi caldă. A fost o reală plăcere să particip la acest eveniment şi cu siguranţă voi urmări evoluţia lui, poate chiar din spatele volanului pe viitor. Totul a fost la superlativ şi mă bucur că am putut fi parte din această ediţie de succes Women Rally care, pe lângă spectacolul oferit, are şi o misiune atât de frumoasă, de a încuraja doamnele şi domnişoarele să aibă încredere în abilităţile lor la volan”, a declarat Marilena Mladin.

Ediţia din acest an s-a încheiat după cele două manşe de concurs într-o atmosferă festivă cu ocazia dineului care a avut loc sâmbătă seara la RMB Inter Auto, reprezentanţa Mercedes-Benz din Cluj-Napoca. Au fost premiate cele mai rapide trei concurente ale fiecărei clase din cadrul Trofeului Castrol, totul într-o ceremonie a eleganţei şi a frumuseţii.

Iată cum arată clasamentele finale:

Clasament General (clasele 1-3)

Locul 1 - Ioana Elena Berindei, Audi A5 Sportback

Locul 2 - Izabella Gavrilă, Citroen C2

Locul 3 – Mara Iosif, Mercedes Benz C 300

Podiumul clasei 1 (motoare până în 1600 cmc)

Locul 1 - Izabella Gavrilă, Citroen C2

Locul 2 - Cristiana Danci, Seat Leon

Locul 3 - Andrada Munteanu, Ford Ka

Podiumul clasei 2 (motoare între 1600 cmc şi 2000 cmc)

Locul 1 - Anna Sandor, Ford Fiesta ST 2,0 l

Locul 2 - Cătălina Diac, Ford Fiesta

Locul 3 - Ramona Pop, Mazda 3

Podiumul clasei 3 (motoare peste 2000 cmc)

Locul 1 - Ioana Berindei, Audi A5 Sportback

Locul 2 - Mara Iosif, Mercedes Benz C 300

Locul 3 - Mirela Bejnariu, Honda Civic

Podiumul clasei 4 (maşini electrice)

Locul 1 - Rocsana Contraş, Dacia Spring

Locul 2 - Cornelia Pleşoianu, Dacia Spring

Locul 3 - Felicia Floarea, Dacia Spring 

Podiumul clasei 5 (maşini modificate sau piloţi cu licenţă)

Locul 1 - Ligia Barbu, Renault Clio

Locul 2 – Sidonia Andrei, BMW 120D

Locul 3 – Angela Tehei, Renault Clio

„A fost o plăcere să concurez şi să văd atâtea fete care devin din ce în ce mai competitive la volan. Anul 2021 mi-a adus titlul de campioană naţională Women Rally! Am început acest an competitiv, cu locul 3 la clasa 3 la prima etapă desfăşurată la Timişoara şi locul 2 la aceeaşi clasa 3 la etapa a doua din Bucureşti. Într-un final, acasă, la Cluj, la sfârşit de campionat, am câstigat mult doritul loc 1 atât la clasa cât şi la general.

Women Rally nu e doar o competiţie , e locul unde îţi dezvolţi încrederea în sine la volan şi îţi faci prieteni noi, într-o comunitate atât de frumoasă şi oameni speciali sufletului meu, creată de Laura Savu”, a declarat câstigătoarea etapei, Ioana Berindei.

Informaţii despre concurente şi imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro şi pe pagina de facebook a campionatului. Regulamentul poate fi consultat pe site-ul oficial www.womenrally.ro

Organizat de Asociaṭia Clubul Sportiv Women in Motorsport şi Clubul Sportiv Savu Racing, Campionatul Naţional Women Rally - Bosch Car Service îmbină testele cronometrate de îndemânare  la volan cu oportunităţi de socializare, noţiuni de conducere defensivă şi momente elegante petrecute într-o companie inedită, care împărtăşeşte pasiunea pentru maşini şi ambiţia de auto-depăşire. Împreună, comunitatea Women Rally contribuie la şosele mai sigure, încurajând într-un cadru legal şi sigur dezvoltarea abilităţilor la volan şi responsabilitatea în trafic, pentru toată familia.

Campionatul Naţional Women Rally 2022 a fost susţinut de Bosch Car Service.

Etapa a III-a Cluj-Napoca (16-17 septembrie 2022) a Campionatului Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2022, Trofeul Castrol, a fost susţinută de Castrol Romania, clasa de maşini electrice powered by George, primul banking inteligent din România, inovaṭie BCR. Cea de a treia etapă Women Rally a fost organizată cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca şi al Consiliului Judeṭean Cluj.

Parteneri gold: RMB Inter Auto, Pirelli, Parsa Beauty, Gerovital – Doctor în frumuseṭe, Double Tree by Hilton, VIVO! Cluj-Napoca.

Parteneri silver: AEA Medical, Cramele Cricova, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Memo10, San Benedetto, Corny, Brandocracy, Sigemo, Prestige Flame.

Parteneri: Cluj Arena, DJST Cluj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.