Numărul de echipamente dintr-un atelier auto este foarte mare, având în vedere activităţile desfăşurate în el. Cu toate acestea, există o serie de scule de mână necesare în orice service, cu care se pot efectua majoritatea lucrărilor de reparaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată 5 tipuri de scule de mână de care ai nevoie pentru a-ţi desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii.

Seturi de chei combinate

Cheile combinate sunt scule pe care le poţi utiliza pentru strângerea şuruburilor şi piuliţelor de tip hexagonal. Acest tip de şurub este cel mai comun în sectorul mecanic şi, prin urmare, aceste scule sunt cele mai utilizate.

Nu trebuie să lipsească din diverse dulapuri de scule. Îţi  recomandăm să investeşti în scule de cea mai bună calitate, din oţel tratat cu Crom Vanadiu, deoarece acestea vor rezista toată viaţa. Dacă trebuie să alegi între cheia engleza şi metrica, este bine să ai de ambele.

Cele metrice variază de la 6 mm la orice dimensiune te poţi gândi. De obicei, 21-24 mm este o dimensiune bună. Seturile de chei combinate nu ar trebui să lipsească în niciun atelier. Cu cât efectuezi mai multe reparaţii, cu atât ai nevoie de mai multe seturi.

Important este să alegi scule de calitate. Nu cumpăra seturi de chei ieftine care se rup sau se deteriorează la prima reparaţie. Ar trebui să alegi mărci recunoscute, ce produc chei rezistente. Este posibil ca aceste seturi să fie mai scumpe, dar merită investiţia.

Set de chei cu clichet şi socluri

Există trei dimensiuni diferite de chei cu clichet: 1/4 "(mic), 3/8" (mediu) şi 1/2 "(mare). Există seturi ce cuprind toate cele trei tipuri, cu socluri diferite sau doar universale. Este bine să cumperi cel puţin un set de chei cu clichet (mari şi mici) cu soclu universal, deoarece pe acestea le vei folosi cel mai mult.

Acest tip de chei îţi permit să lucrezi cu viteză şi precizie. Una dintre cele mai bune investiţii posibile când vine vorba de echipamente ateliere auto.

În ceea ce priveşte soclurile, ar trebui să optezi pentru unele de la 6mm la 24mm şi poate doar pentru unul de 32mm. Există o concepţie greşită că cu cât seturile au mai multe piese, cu atât mai bine. Un mecanic cu experimenţă ştie că nu este aşa.

Un set bun de socluri ar trebui să fie de foarte bună calitate, fabricat din oţel tratat cu crom-vanadiu şi tratat termic, astfel încât să nu se deformeze. Trebuie să aibă măsuri comerciale, extensii, adaptoare de vârf. Iar clichetul trebuie să aibă un mâner ergonomic şi antiderapant. Unele dispun de un set de biţi Allen, ceea ce le face foarte practice.

Set de şurubelniţe

Şurubelniţele de bună calitate constituie unele dintre elementele de bază ale oricărui dulap de scule bine dotat. Există multe forme, deşi cele mai frecvente sunt: ​​Plate, Phillips, Torx, Allen. Majoritatea seturilor de chei cu clichet includ câteva capete de şurubelniţe diferite în cele mai comune forme şi dimensiuni.

 Şurubelniţele sunt scule de mână de bază. Şi niciodată nu sunt în plus. Cu cât ai mai multe, cu atât mai bine.

Cel mai bine ar fi să dispui de câte un set din fiecare tip de şurubelniţă de bună calitate. Acesta ar trebui să completeze setul de şurubelniţe cu vârf interschimbabil sau setul de biţi cu soclu.

Set de chei Allen

Producătorii folosesc şuruburi cu cap Allen şi sunt uneori în cele mai inaccesibile locuri. În cazul în care nu poţi desface un şurub, o cheie Allen este cea mai bună soluţie. Şuruburile Allen diferă de şuruburile convenţionale. Au capul de formă hexagonală. Pentru a le strânge şi desface ai nevoie de chei Allen. Poţi cumpăra aceste chei separat sau poţi opta pentru seturi. Seturile de astfel chei sunt în general ieftine.

Îţi recomandăm să îţi alegi seturi de chei Allen, de preferinţă de dimensiuni metrice, deşi nu este rău să alegi şi un set de dimensiuni standard. Sau poţi cumpăra un set care cuprinde ambele tipuri de mărimi.

Acestea fiind zise, mult succes în afaceri îţi dorim!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.