Pe 11 noiembrie 2023, Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti va găzdui un eveniment de amploare sub egida TEDx. Această ediţie a TEDx PiaţaUniriiED îşi propune să aducă în prim- plan diverse perspective de analiză ale educaţiei: perspectiva practicienilor, perspectiva comunităţii, perspectiva specialiştilor şi perspectiva sistemică. Prin fuziunea acestor voci diversificate, organizatorii încurajează o abordare holistică şi integrativă, care să contribuie la o schimbare de paradigmă pentru sistemul educaţional din ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbitori

Evenimentul va reuni pe scenă peste 20 de personalităţi marcante din domeniul educaţiei, dar şi voci tinere care să dea startul unui nou mod de a ne raporta la educaţie, centrată pe un dialog autentic şi colaborativ între toţi membrii societăţii: ’Vrem să readucem copiii în centrul tuturor proceselor ce ţin de educaţie, să cultivăm gândirea ecosistemică şi să răspundem împreună la întrebări fundamentale despre rolul şi scopul educaţiei în viitorul nostru comun’, spune Mirela Şteţco, Director de Training Teach for Romania şi curator al ediţiei de anul acesta.

Moderatori cu experienţă

Evenimentul se bucură de prezenţa a doi moderatori cu experienţă vastă şi un background solid. Cu o carieră de peste 20 de ani ca trainer şi facilitator, Florin Ghindă a îndrumat de-a lungul timpului peste 10.000 de participanţi şi în prezent este autor la romaniapozitivă.ro. Lui Florin i se alătură pe scena TEDx PiaţaUniriiED Veronica Soare, storyteller, trainer şi entertainer de renume şi creatorul platformei inspiraţionale minuni.ro.

Echipa de organizare

Proiectul este organizat cu sprijinul unei echipe de voluntari, condusă cu dedicare de managerii de proiect Alex Vesa şi Fabiola Hosu, două nume deja cunoscute în domeniul educaţiei din România. Alex Vesa, învăţător şi alumn Teach for Romania, revine în calitate de coordonator, aducând cu el experienţa şi succesul ediţiei precedente. Fabiola Hosu, vicepreşedintă a Federaţiei Coaliţia pentru Educaţie, vine cu o viziune strategică şi o înţelegere profundă a sistemului educaţional.

Cum poţi urmări evenimentul

Datorită interesului crescut, locurile din sală s-au epuizat la scurt timp de la punerea în vânzare, însă evenimentul va putea fi urmărit în direct online, achiziţionând un bilet de pe platforma iabilet.ro (link aici).

Mai multe despre eveniment puteţi afla pe site-ul dedicat:

 https://www.tedxpiatauniriied.org/

 

TEDxPiaţaUniriiED este un eveniment organizat independent, ce se desfăşoară anul acesta sub sloganul ”Misiunea noastră comună: educaţia” şi are ca scop readucerea bucuriei de a învăţa în vieţile copiilor noştri.

Despre TEDx

TED este o organizaţie non-profit devotată răspândirii ideilor, de obicei sub forma de discursuri scurte şi de impact (18 minute sau mai puţin). TED a început în 1984 ca o conferinţă dedicată tehnologiei, divertismentului şi designului, azi acoperind aproape toate subiectele -ştiinţă, antreprenoriat, probleme globale şi multe alte teme- în peste 100 de limbi.

Organizate independent, evenimentele TEDx ajută răspândirea ideilor în comunităţile din lumea întreagă. TEDx este un program de evenimente locale, auto-organizate, care aduc oamenii împreună pentru a împărtăşi o experienţă TED-like. Evenimentele TEDx combină vizionarea de videoclipuri TED Talks cu vorbitori live pentru a genera discuţii profunde şi conexiuni între participanţi.

Pe 11 noiembrie spunem într-un glas că misiunea noastră comună este educaţia, la unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale toamnei, TEDx PiaţaUniriiED.

Informaţii suplimentare pentru presă:

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să o contactaţi pe Giorgiana Aştefanei la adresa de email giorgiana.astefanei@gmail.com sau la numărul de telefon 0751 001 075.

 https://www.tedxpiatauniriied.org/

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.