Pentru creşterea performanţei afacerilor locale din România prin prisma beneficiilor legate de digitalizare, un nou proiect a fost lansat în sprijinul antreprenorilor din regiunea Sud - Muntenia. Platforma Stilulmeu.ro aduce economia locală în faţa consumatorilor din mediul online, în prim-plan fiind dezvoltarea sustenabilă. Noul marketplace este dedicat IMM-urilor din judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Misiunea socială a website-ului Stilulmeu.ro este creşterea gradului de promovare a producătorilor şi comercianţilor locali de îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, obiecte de decoraţiuni interioare, cadouri, din Regiunea Sud-Muntenia în sistemul de vânzări online. Conceptul este unul original, proiectul de economie socială înglobând un algoritm de personalizare a cumpărăturilor.

Firmele înscrise pe noul marketplace online au acces la mecanisme moderne de e-commerce plus suport şi know-how în domeniul sustenabilităţii. Printr-un cumul de avantaje, producătorii şi comercianţii locali au şansa de a performa pe o piaţă europeană tot mai concurenţială.

Avantaje consistente şi pentru utilizatorii interesaţi de achiziţii online

În acelaşi timp, Stilulmeu.ro este de real folos clienţilor finali, cei care au astfel legătura directă cu producători şi comercianţi locali, pentru alegeri avantajoase şi sustenabile în materie de produse fashion, decoraţiuni interioare şi cadouri practice.

Serviciile oferite de Stilulmeu.ro vor fi implementate în cadrul proiectului SEED - Social Economy Entrepreneurship Development, POCU/449/4/16/128496, Linia de finanţare: POCU 2014-2020, Axa prioritară „Incluziunea sociala si combaterea saraciei”, Operatiunea „Consolidarea capacitaţii întreprinderilor de economie socială de a funcţiona într-o manieră auto-sustenabilă”.

"Am dezvoltat platforma Stilulmeu.ro drept un agregator de oferte cu servicii complete pentru organizaţiile înscrise, inclusiv afaceri de familie şi ateliere meşteşugăreşti care reprezintă un segment de piaţă necompetitiv, nu dispun de cunoştinţe şi fonduri necesare pentru a-şi promova în mod corespunzător şi eficient produsele. Ca proiect de tip întreprindere socială, Stilulmeu.ro pune accent pe digitalizare în industria modei, pe dezvoltare sustenabilă în beneficiul economiei locale şi deci a comunităţilor din regiunea Sud - Muntenia", explică Patricia Codescu, fondator şi CEO al ChoozFit SRL, compania care dezvoltă platforma Stilulmeu.ro.

Anterior, Patricia Codescu s-a remarcat prin conceptul original ChoozFit, proiect de sustenabilitate în modă, care a reuşit să se claseze printre semifinaliştii competiţiei European Social Inovation. ChoozFit este o sumă de soluţii personalizate, un algoritm care combină sugestii de modă de la stilişti cu caracteristicile personale ale fiecărui utilizator, precum culoarea părului şi a ochilor, tipul de siluetă, stilul şi elementele de personalitate.

Acum, prin platforma Stilulmeu.ro, IMM-uri din judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman vor avea posibilitatea de a-şi creşte eficienţa în procesele de afaceri, acţionând responsabil în comunitate, chiar cu resurse din zona de responsabilitate socială corporativă.

"Industria de modă globală are un impact negativ colosal asupra mediului înconjurător, fiind al doilea poluator din lume după industria petrolieră. Aşa cum am explicat cu fiecare ocazie, fenomenul de „fast-fashion” a forţat consumatorii să privească hainele ca pe nişte obiecte de unică folosinţă", mai spune Patricia Codescu, care acţionează în favoarea afacerilor sustenabile în zona de fashion locală prin dezvoltarea platformei Stilulmeu.ro. Aceasta aduce consiliere micilor afaceri, în timp ce consumatorii finali au posibilitatea de a face alegeri sustenabile sprijinind economia regională.

Printre primii producatori locali din regiunea Sud-Muntenia prezenţi pe website-ul Stilulmeu.ro se numără Brâu Muntenesc (producător ii tradiţionale) din Ploieşti, judeţul Prahova, Sandart Wood SRL (producător decoraţiuni de lemn) din Ploieşti, judeţul Prahova, Alisia Enco (producător îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii) din Ploieşti, judeţul Prahova, Bebe Boutique (producător îmbrăcăminte pentru copii) din Proviţa de Jos, judeţul Prahova, Deco Art (producător de păpuşi tradiţionale) din Giurgiu, judeţul Giurgiu, Lucille Craftshop (producător de jucării, decoraţiuni, accesorii, craft) din Câmpina, judeţul Prahova şi Cristina Boboc (producător decoraţiuni personalizate) din Topoloveni, judeţul Argeş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.