Gigi Căciuleanu şi Fundaţia Art Production, cu sprijinul JTI, lansează proiectul „TrioMix”, un nou mod de a prezenta dansul, în realitatea virtuală. Premiera va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), pe 24 iunie, ora 11:00, la Centrul Cultural Habitus, în cadrul Micro-Folie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ulterior premierei, TrioMix este programat în fiecare zi a Festivalului, în intervalul 25 iunie – 3 iulie, tot la Centrul Cultural Habitus. Programul complet de difuzare a TrioMix, poate fi găsit la https://www.sibfest.ro/ro/program/events/triomix

Filmarea stereoscopică în 360 de grade a beneficiat de post-procesarea 3D realizată de Les Ateliers NOMAD,  în regia lui Andy Lupu, integrând în lumea virtuală desenele realizate de Gigi Căciuleanu, care au stat la baza coregrafiei.

În “TrioMix”, spectatorul pătrunde efectiv în spaţiul de dans, identificându-se cu camera care filmează coregrafia, dat fiind că nu există unghi ascuns pentru cel care priveşte. 

Este primul proiect de acest tip semnat de Gigi Căciuleanu şi printre primele din lume. Iată cum îl descrie Maestrul: „O cameră-univers. / Un univers cât o cameră./ Trei personaje. Două femei. Un bărbat./ Trei singurătăţi care se întretaie într-o convieţuire de moment. De momente./ Fraze ale unei poveşti pe care fiecare o poate interpreta după voie. După propria înţelegere. În funcţie de unghiul de vedere pe care chiar el îl alege.../ Destinele noastre sunt foi albe. Unele umplute cu litere mici. Altele pline cu majuscule. Cele mai multe, fiind cele care nu aşteaptă decât să fie scrise…” (Gigi Căciuleanu)

Regizorul Andy Lupu dezvăluie că:  "TrioMix, realizat cu tehnologia 360 VR, oferă o experienţă vizuală absolut personală. Spectatorul decide unde şi cât timp să privească purtat de propria curiozitate, dorinţă şi emoţie. Astfel, arta lui Gigi Căciuleanu este trăită în nenumărate forme unice."

 „Aşa cum scriam în volumul „Gigi Căciuleanu – OmulDans”, Gigi este la apogeul creativităţii, iar noi avem şansa să ne bucurăm din plin de generozitatea lui. TrioMix reprezintă pentru marele nostru coregraf un nou mod de a demonstra că este omul timpului său şi mai mult decât atât, că este un inovator, un artist complex pentru care „prea mult” nu este niciodată destul. Ştie să unească lumile, să tălmăcească intraductibilul, iar acum, prin TrioMix, depăşeşte o nouă limită şi ne pune la încercare, invitându-ne să ne integrăm într-un univers virtual, cu posibilităţi neaşteptate”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova şi Bulgaria.

Conceptul, coregrafia, desenele, scenografia şi costumele sunt semnate de Gigi Căciuleanu. Un film regizat de Andy Lupu, după o idee a Oanei Iacob, pe muzica lui Anton Reicha. 

Interpretează Lelia Marcu-Vladu, Ana-Maria Iacob şi Bogdan Iacob. După premiera din cadrul FITS, filmul va fi prezentat în cadrul mai multor festivaluri din ţară şi străinătate.

Biletele pot fi achiziţionate online pe www.sibfest.ro şi de la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17.

JTI este una dintre primele companii multinaţionale stabilite local, încă din 1993 şi a investit până acum în România peste 250 milioane de euro. JTI are peste 1.200 de angajaţi în sediul din Bucureşti, fabrică şi birourile de vânzări din toată ţara, şi este Angajatorul numărul unu în România, potrivit evaluării realizate de Top Employers Institute, care include 23 companii pe plan local.

JTI se implică activ în comunitate: compania este partener al Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), al TIFF, "Turneelor de poveste" - serie de turnee muzicale în oraşele mici, al Festivalului SoNoRo şi sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, al proiectelor online CoolSound şi Aplauze pentru poet, dedicate artiştilor independenţi, respectiv promovării poeziei româneşti. JTI a fost premiată recent de Ministerul de Externe din Japonia pentru promovarea culturii nipone în România. JTI sprijină Grădina Japoneză din Herăstrău, Căsuţa de Ceai din Muzeul Naţional de Artă şi Centrul de Studii Româno-Japoneze din cadrul Universităţii Româno-Americane. „Întâlnirile JTI”, eveniment lansat în anul 2000, a devenit un brand cultural naţional în dansul contemporan. Compania susţine, din anul 2000, Bursele JTI pentru Jurnalişti, fiind de asemenea partener al Internship 2.0. Din 1998, se desfăşoară programul Seniorii JTI, prin care 45 de vârstnici din Sectorul 2 primesc zilnic alimente şi medicamente, iar de-a lungul anilor compania a colaborat şi colaborează cu Samusocial, Ateliere fără frontiere, ARC, SoSiSeSa şi alte organizaţii neguvernamentale, sprijinind proiecte sociale prin care sunt susţinute persoane din categorii defavorizate în diverse zone ale ţării.

JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun şi produse pentru vapat, cu operaţiuni în peste 130 de ţări. Cu sediul la Geneva, Elveţia, JTI are peste 40.000 de angajaţi, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.jti.com.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.