Performance-ul RADIO NOCTURN “Gigi Căciuleanu / Confesiuni” a readus pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti atmosfera celebrelor Nocturne care au fascinat spectatorii Teatrului Ţăndărică începând cu finalul anilor ‘60.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul a fost organizat, pe 11 septembrie, cu prilejul sărbătoririi, în anul 2023, a 95 de ani de la înfiinţarea Radio România.

Un spectacol conceput de Gigi Căciuleanu, un tribut adus “Măiastrei” Miriam Răducanu, de al cărei spirit a fost impregnată întreaga seară.

Confesiunile emoţionante, momentele coregrafice semnate de Miriam Răducanu şi Gigi Căciuleanu, proiecţiile cu dansurile Măiastrei, au fost deliciille unei seri de neuitat, pe care marele coregraf a pus-o sub semnul poeziei, dansului şi libertăţii artistice.

Alături de Gigi Căciuleanu a revenit pe scenă actorul Virgil Ogăşanu, cel care a fost prezent şi la primul Nocturn, când a spus monologul din “Revizorul” de Gogol, monolog pe care nu l-a uitat niciodată, care i-a rămas întipărit în minte ca şi alte sute de roluri, şi pe care l-a redat cu măiestrie, spre încântarea publicului.

Actorul Lari Giorgescu, care spune că el, la fel ca Gigi Căciuleanu, a fost crescut de bogăţia artistică minunată a lui Miriam Răducanu, a interpretat un fragment din spectacolul “Poezia Visului”, de la Unteatru, un spectacol creat în spiritul Nocturnelor, cu versuri de Emil Botta şi cu coregrafia “Măiastrei”. Tot el a fost aplaudat îndelung pentru monologul lui Caţavencu din “D’ale noastre”, făcut din dans şi onomatopee. Iar împreună cu actriţa Alina Petrică, a oferit un moment special, intens, din “Jungla TV”, un spectacol lucrat de cei doi cu Gigi Căciuleanu, la distanţă, în pandemie, cu un text semnat de acesta.

Au mai evoluat coregrafa Lelia Marcu-Vladu, care de asemenea a transformat poezia în gest şi gestul în poezie, demonstrând încă o dată simbioza dintre cele două elemente, care a fost miezul Nocturnelor, şi soprana Oana Berbec, care a făcut o Coana Chiriţa absolut specială, o Chiriţă cu veleităţi de soprană, care a dansat pe poante, un moment plin de umor şi rafinament.

Evenimentul a marcat, de asemenea, debutul grilei de toamnă a Radio România Cultural, sezon intitulat Memories. Înregistrarea acestuia va putea fi ascultată on air şi vizionată online pe 1 Noiembrie, ziua în care Radio România împlineşte 95 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.