Cea de-a patra clădire de birouri din ansamblul Iulius Town Timişoara este operaţională şi consolidează polul regional de business din proiectul mixed-use de regenerare urbană la suprafaţa totală închiriabilă de 80.000 mp şi o comunitate de peste 40 de companii multinaţionale, de pe trei continente. United Business Center 0 are o suprafaţă închiriabilă de peste 30.000 mp, ocupaţi de birourile a 15 companii din domeniile IT & Outsourcing, automotive şi servicii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De curând, a fost inaugurată cea de-a patra clădire office din Iulius Town Timişoara, singurul ansamblu mixed-use de regenerare urbană din vestul ţării. Cu două niveluri de parcare subterană, demisol, parter, 15 etaje office şi două etaje tehnice, United Business Center 0 (UBC 0) reuneşte, pe o suprafaţă totală închiriabilă de 30.000 mp, birourile a 15 companii, cu peste 4.000 de angajaţi. „Noua clădire reprezintă un proiect adaptat cerinţelor pieţei, ce răspunde unei nevoi reale pe segmentul office de spaţii de birouri premium, adaptate la realitatea actuală şi la aşteptările angajaţilor privind mediul de lucru. Dincolo de dotările tehnologice de ultimă generaţie, care creează condiţii optime de lucru, şi amenajări care favorizează schimbul de idei şi socializarea, foarte importante sunt serviciile şi facilităţile de care dispun angajaţii, aspecte care preocupă tot mai mult companiile. Aşadar, UBC 0 este închiriată integral de companii cu planuri de expansiune sau cu prezenţă nouă în regiune, care se alătură comunităţii de business din Iulius Town Timişoara”, a spus Laurenţiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timişoara.

Imobilul găzduieşte, desfăşurat pe două etaje, centrul de dezvoltare software Endava. Câte un etaj ocupă centrul de dezvoltare Porsche Engineering România, biroul de dezvoltare software al Cognizant Softvision şi sediul Toluna România, companie specializată în cercetări şi studii de piaţă. Totodată, comunitatea UBC 0 include biroul companiei de consultanţă IT & management Infosys Consulting, centrul de dezvoltare software Haufe Group, centrul de servicii suport relaţii clienţi Linde Global Services Romania, hub-ul tehnologic doctari group, centrul de tehnologie în traduceri Unbabel, biroul furnizorului de soluţii IT în domeniul industrial IT Vizion, centrul de servicii al dezvoltatorului de tehnologii de frânare TMD Friction şi biroul local al firmei de servicii profesionale PwC România.

Birouri cu grădină urbană şi focus pe socializare

Noul imobil office premium beneficiază de integrarea în ansamblul mixed-use Iulius Town Timişoara, ceea ce conferă acces imediat la magazine şi servicii, restaurante şi cafenele tematice, food court, birouri ale instituţiilor publice, grădiniţă şi şcoală primară, cel mai mare centru de fitness din ţară, cinema multiplex ce include conceptul VIP - cină şi film all inclusive, servicii medicale şi multiple oportunităţi de petrecere a timpului liber.

În plus, angajaţii prezenţi în noul imobil şi nu numai vor avea la dispoziţie, la demisolul şi parterul clădirii, noi restaurante tematice, dar şi conceptul Shop Express, o destinaţie care include patru concept stores cu produse şi bunătăţi variate, sănătoase şi mereu fresh: La Bottega Timişoara, Meat Shop TGB, Prospero şi Bunătăţi Greceşti.

De asemenea, angajaţii vor beneficia de discounturi speciale prin programul de fidelizare Card Partener, la peste 100 de locaţii din ansamblul mixt. Birourile UBC prezintă avantajul unei grădini urbane integrate în acelaşi proiect, care permite îmbinarea activităţii la birou cu relaxarea în aer liber, inclusiv printr-o agendă de evenimente variată.

UBC 0 se află în proces de certificare drept clădire verde, conform strandardului internaţional LEED al U.S. Green Building Council, fiind proiectată, construită şi operată în conformitate cu principii internaţionale de sustenabilitate, în ceea ce priveşte economisirea resurselor şi diminuarea amprentei de carbon. Pentru confortul sporit al celor care lucrează în birourile din UBC 0, faţada este din sticlă continuă, termoizolantă, permiţând expunerea la lumina naturală. Clădirea dispune de opt lifturi de mare viteză şi este dotată cu sistem de gestiune tehnică şi control Building Management System, cu beneficii în optimizarea mediului de lucru şi eficientizarea consumului. UBC 0 are un consum de apă redus cu 40%, parametrii unei clădiri prietenoase cu mediul, iar apa pluvială este reutilizată pentru irigarea spaţiilor verzi.

În consens cu strategia de sustenabilitate prin susţinerea mobilităţii urbane cu mijloace alternative şi eco-friendly, cea mai nouă clădire office din ansamblul mixed-use Iulius Town integrează duşuri şi vestiare pentru cei care vin la birou cu bicicleta, precum şi locuri de parcare dedicate angajaţilor care deţin maşini electrice, cu posibilitate de încărcare a maşinii.

Despre United Business Center

La nivel naţional, sub brandul UBC sunt operaţionale 14 clădiri office clasa A, cu o suprafaţă totală închiriabilă de peste 182.000 mp, în principalele centre universitare din afara Capitalei – Iaşi (7 clădiri - 75.600 mp), Timişoara (4 clădiri - 80.000 mp) şi Cluj-Napoca (3 clădiri - 26.200 mp).

Despre Iulius Town Timişoara

Iulius Town, dezvoltat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe, este cea mai mare investiţie din vestul ţării, în valoare totală de 442 milioane de euro. Proiectul mixt include: cea mai mare suprafaţă de retail din afara Capitalei (105.000 mp, 450 de magazine), un nou concept Cinema City, cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România, trei săli de evenimente, restaurante şi cafenele tematice, un parc, carusel pentru copii şi aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

Compania IULIUS este singurul dezvoltator şi operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experienţă de peste 20 de ani în real estate. Portofoliul este compus din două proiecte mixte (Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara), reţeaua naţională Iulius Mall (Iaşi, Cluj-Napoca, Suceava), primul proiect Family Market, din Miroslava (zona metropolitană a Iaşului) şi 14 clădiri office în Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca. În dezvoltare sunt proiectele Palas Campus Iaşi (cea mai mare clădire de birouri din ţară, cu o suprafaţă de 60.000 mp şi o investiţie de 120 de milioane de euro) şi cel de-al doilea Family Market, în cartierul Bucium din Iaşi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.