Alaturi de caini, pisicile fac parte din categoria celor mai comune animale de companie, care au devenit cu timpul membrii importanti ai familiei. Se spune ca daca nu iubesti animalele, nu iubesti nimic frumos pe lume. Daca iti asumi responsabilitatea de a creste o pisica, este necesar sa depui constant eforturi, pentru ca aceasta sa se simta in permanenta iubite si rasfatate. Foarte multe persoane aleg sa aiba o pisica drept animal de companie, in detrimentul unui caine, deoarece aceasta este mai usor de ingrijit, insa este necesar sa te documentezi destul de bine inainte de a face acest pas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Top 3 sfaturi pentru a avea o pisica ingrijita, iubita si fericita:

  1. Petrece timp de calitate cu pisica ta

          Timpul pe care i-l acorzi pisicii tale este este extrem de pretios, fiind principala modalitate prin care poti lega cu aceasta o relatie de prietenie, bazata pe incredere, iubire si, mai ales, pe loialitate. Daca pisica pe care o iei este pui, asta iti va da si mai mult timp sa o cunosti si sa o faci sa capete incredere in tine. Daca ai posibilitatea, invata pisica sa mearga in lesa, sau obisnuieste-o sa fie plimbata intr-un rucsac special. Pisicile sunt firi complexe, astfel ca este necesar sa le inveti si sa le intelegi comportamentul. Joaca-te cu ea de fiecare data cand ai ocazia, folosind jucarii speciale si acorda-i toata atentia pe care ti-o cere. Desi sunt firi orgolioase si aparent distante, pisicile adora sa stea in preajma ta si sa se simta apreciate si dorite.

  1. Cumpara-i mancare de calitate

Cresterea unei pisici implica foarte multa responsabilitate, mai ales in momentul in care trebuie sa ii alegi mancarea potrivita. Evita sa achizitionezi orice fel de mancare, aleasa la intamplare. Pisica ta trebuie sa consume mancarea potrivita, care sa contina toti nutrientii si toate proteinele de care are nevoie. Daca iti doresti ce este mai bine pentru puiul tau, comanda hrana uscata pentru pisici de la Petmaster, care este disponibila in diverse arome, astfel ca pisica ta le va adora. Tine cont si de parerea veterinarului in ceea ce priveste hranirea corespunzatoare a animalului tau si incearca sa nu ii dai mancarea pe care o consumi tu, deoarece nu contine toate elementele de care are nevoie pisica ta.

  1.   Du-ti pisica regulat la veterinar

          La fel ca tine, si pisica ta se poate imbolnavi, asa ca este necesar sa iti duci animalul de companie regulat la medicul veterinar. Consultatiile periodice pot preveni foarte multe afectiuni pe care pisica ta le poate dezvolta pe parcursul vietii. Medicul iti poate spune daca aceasta se afla la greutatea ideala varstei ei, sau daca dintii sau blana au un aspect normal. De asemenea, este extrem de important ca pisica ta sa aiba microcip si sa detina un carnet de sanatate cu toate vaccinurile la zi. Nu uita nici de deparazitarile interne si externe care se fac lunar.

          Asadar, daca iti doresti o pisica, tine cont de faptul ca aceasta implica un anumit efort financiar din partea ta, precum si o enorma responsabilitate. Deoarece pisica nu este capabila sa iti exprime clar nevoile ei, trebuie sa fii intotdeauna atent la schimbarile ei comportamentale, sa iti petreci mereu timp de calitatea cu aceasta si sa te asiguri ca are in permanenta mancare de inalta calitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.