În perioada 5-8 decembrie 2022, în spaţiul de la Platforma Wolff, parte din circuitul festivalului NOVA, IQOS, partener al festivalului pentru prima dată, va susţine o serie de evenimente şi workshop-uri care explorează relaţia strânsă dintre inovaţie, artă şi tehnologie. Artişti români şi străini vor susţine 4 spectacole, câte unul în fiecare zi, de la ora 20:00, într-un cadru atipic, în care vor fi montate două instalaţii inovatoare. Cei care vor participa la evenimente vor avea şansa să-i întâlnească pe artiştii: Judith State şi Radu Dumitriu, Alexandros Raptis şi Andrei Cozlac, Bogdan Moroşanu (Rockabella), Felix Deufel şi Nikhil Nagaraj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, la Platforma Wolff, vor fi montate două instalaţii speciale, menite să schimbe complet dinamica spaţiului: ZiMMT 3D Sound Lab, o instalaţie de sunet 3D dezvoltată de centrul german de artă imersivă, muzică şi tehnologie, ZiMMT, din Leipzig, precum şi instalaţia de lumini reactive la sunet, WONDER, creată de artiştii Alexandros Raptis şi Andrei Cozlac.

Obiectivul acestor evenimente este de a le oferi o experienţă inedită participanţilor şi membrilor comunităţii, dar şi de a crea un context deschis experimentului creativ, prin alăturarea dansului, a muzicii 3D şi a efectelor de lumini. Publicul este invitat să ia parte la un proces de explorare-cercetare a instalaţiilor de către artişti cu preocupări diferite, reuniţi de dorinţa de a descoperi posibilităţile pe care le pot oferi aceste instalaţii. În plus, între 6 şi 8 decembrie, între orele 14:00-16:00, cei care vor să afle mai multe despre construcţiile audio tridimensionale pot lua parte la workshop-ul susţinut, în acelaşi spaţiu, de Felix Deufel, iniţiator al centrului creativ ZiMMT.

Parteneriatul dintre IQOS şi NOVA descrie întâlnirea a două entităţi pentru care inovaţia şi creativitatea reprezintă deopotrivă punctul de plecare, dar şi destinaţia tuturor demersurilor lor.

Prin parteneriatul cu NOVA, IQOS continuă să fie alături de comunitatea creativă din România şi să susţină proiecte aflate la intersecţia dintre artă şi inovaţie tehnologică, pe care le-am adus mai aproape de publicul larg,  dar şi de utilizatorii noştri. Festivalul NOVA este o bună ocazie să pătrundem într-un nou univers al artei, mai conceptual şi mai experimental, iar acest lucru este posibil prin inovaţie, creativitate şi tehnologie, valorile care caracterizează brandul IQOS.” - Denys Strobykin, Director Marketing & Digital la Philip Morris România

Primul spectacol, din 5 decembrie, va fi susţinut de Alexandros Raptis, artist pasionat de regia de teatru, light design şi compoziţia muzicală, şi de Andrei Cozlac, artist video experimental. Aceştia au creat instalaţia WONDER, în care lumina şi sunetul interacţionează pentru a crea instanţe spaţiu-timp care suscită imaginaţia participanţilor şi îi ghidează să-şi creeze propriul fir narativ interior. Instalaţia va rămâne la Platforma Wolff în toate cele 4 zile de evenimente din cadrul ZiMMT 3D Sound Lab pentru a adăuga o nouă dimensiune spaţiului şi celorlalte experienţe.

În 6 decembrie, participanţii vor porni într-o călătorie de autocunoaştere prin intermediul muzicii şi dansului, ghidaţi de coregrafa Judith State şi de muzicianul Radu Dumitriu. Artiştii se vor folosi de instalaţia de lumini, precum şi de instalaţia de sunet 3D, pentru a adăuga universului vizual şi sonor creat de acestea straturi din istoria personală, printr-o experienţă participativă, în care publicul va avea un rol important.

Seara de 7 decembrie le oferă fanilor trupei Rockabella şansa de a asculta cel mai recent album al trupei, INvulnerabili, mixat live în format sonor tridimensional de Bogdan Moroşanu, unul dintre membrii trupei. Prin adaptarea pieselor la formatul multi-channel al instalaţiei, acestea vor genera o experienţă muzicală complet diferită de cea a unui concert live sau intermediată de un sistem stereo. 

În 8 decembrie, Felix Deufel, iniţiatorul ZiMMT, şi Nikhil Nagaraj, sound artist, vor prezenta la Platforma Wolff o parte dintre rezultatele proiectului If we vanish – In search of natural silence. Cu acest proiect, cei doi artişti şi echipele lor şi-au propus să întregistreze cât mai fidel sunetele celor mai sălbatice zone din India, unde poluarea sonică şi intervenţia umană încă nu au ajuns. Rezultatul demersului lor s-a concretizat în înregistrarea a peste 434 de ore de sunete.

În universul  creat de cele două instalaţii, publicul va putea păşi într-unele dintre ultimele locuri sălbatice din lume, se va putea cufunda în pădurile tropicale din sudul şi nord-estul Indiei sau în peisajul montan arid din Himalaya şi va explora trei tipuri diferite de sunet: biofonie - produs de factori non-umani, geofonie - sunet natural non-biologic şi antropofonie - zgomot generat de om. 

Accesul la workshop-urile şi performance-urile organizate de NOVA în parteneriat cu IQOS este permis  doar persoanelor cu vârsta peste 18 ani şi se realizează prin achiziţionarea unui bilet de pe platforma Eventbook

IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependenţă. IQOS este destinat adulţilor care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.