Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă joi, 14 decembrie 2023, ora 18.30, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expoziţiei de acuarelă şi pictură a artistului Horia Roşca, Horror Vacui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Horia Roşca s-a născut în 1948, la Bucureşti, unde a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”. În 1982 a plecat din România în Italia, iar în 1983 s-a stabilit în Germania, la Düsseldorf. Din 1983 până în prezent a avut 25 de expoziiţi în Germania, Suedia, Belgia, Italia, Franţa, USA, Canada, Japonia. A participat la mai multe târguri internaţionale de artă: în 1995, la Interart, Moscova; în 1998, la Linear, Gent; în 2000, la Artinternational, Nisa; în 2010, la ART, Duisburg.

Există o caracteristică a lucrărilor lui Horia Roşca, apărând ca o mărturie: acestea dau puternic dovada unei aventuri interioare în căutarea preciziei, complexităţii persoanei, nu întodeauna corect politică, dar universal umană. Noile lucrări povestesc indirect despre o atenţie mărită într-o lume globalizată ale cărei faţete ascuţite şlefuiesc credinţe şi pragmatism uneori distrugând nuanţe şi sensibilităţi. Teama de gol consemnează atunci frica de a înainta, de a explora.

Expoziţia va putea fi vizitată în Sala Irina Nicolau, până în 21 ianuarie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Luni, marţi şi cu ocazia sărbătorilor legale este închis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.