EVERGENT Investments, compania de investiţii cu cea mai mare capitalizare (1,417 miliarde lei), raportează un rezultat istoric: valoarea totală a activelor de 2,599 miliarde lei. În timp ce rezultatul net este de 180,3 milioane lei, compus din 82,4 milioane lei profit net şi 97,9 milioane lei câştig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat, tratament contabil conform IFRS 9, înregistrat la 30 septembrie 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Performanţă financiară 

2.599 milioane lei – valoarea totală a activelor (AUM), în creştere cu 27% faţă de T3 2020

2.410 milioane lei – valoarea activului net, în creştere cu 26% faţă de T3 2020.

2,46 lei – valoarea unitară a activului net, în creştere cu 27% faţă de T3 2020  

1,44 lei – preţul acţiunii EVER la 30.09.2021, în creştere cu 12% faţă de T3 2020

„Raportăm astăzi cea mai mare valoare a activelor din istoria companiei noastre, iar toţi indicatorii financiari arată o creştere substanţială faţă de ţinta anuală. Deşi nu este o misiune uşoară să livrăm performanţa consistentă şi continuă, prin urmărirea strategiei noastre reuşim să generăm performanţe investiţionale semnificative pentru acţionari. Rezultatul net, mai mare cu 144% faţă de cel previzionat, demonstrează forţa modelului nostru de business, performanţa managementului şi a întregii echipe. Privind înspre viitor, identificăm noi oportunităţi de creştere într-o nouă eră economică şi tehnologică, văzând premise solide pentru investiţii cu randamente consistente. Administrăm activ portofoliul listat, cu cele mai performanţe companii din sectorul energetic-industrial şi financiar-bancar, în acelaşi timp atenţia noastră se îndreaptă spre noi proiecte în real-estate, agribusiness şi energie verde. Considerăm că suntem într-o fază de început a unui proces accelerat de creştere a companiei şi a valorii pentru acţionarii noştri.” – declară Claudiu Doroş – Preşedinte Director general EVERGENT Investments.

Rezultatul net înregistrat este cu 144% peste ţinta de 73,9 milioane lei, aprobată de acţionari pentru întreg anul 2021. Această performanţă de aproape 2,5 ori mai mare decât nivelul bugetat în condiţii de incertitudine este datorată profitului net realizat, de 5 ori mai mare decât cel bugetat, determinat de creşterea valorii juste a investiţiilor în unităţi de fond şi a depăşirii cu 70% a câştigului net reflectat în rezultatul reportat. În acelaşi timp, cheltuielile activităţii curente reprezintă doar 45% din totalul bugetat pentru întreg anul 2021.

Despre EVERGENT Investments

EVERGENT Investments este un Administrator de Fonduri de Investiţii Alternative (AFIA), autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară cu nr. 20/23.01.2018, si o companie listata la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul EVER. Societatea deţine un portofoliu de active evaluat la 2.258 milioane lei, la 31 martie 2021. Din valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acţiuni cotate deţine ponderea principală de 70,3%, în timp ce ponderea acţiunilor necotate este de 9,1%. Principalele sectoare din structura portofoliului, raportat la valoarea totală a activelor, sunt: financiar-bancar 44,5%, energetic 16,5%, industria prelucratoare 6,2% şi imobiliare 6,4%. EVERGENT Investments are 37 angajaţi la nivel naţional, iar la nivel de Grup 185 de angajati. Conducerea executivă este formată din dl. Claudiu DOROŞ în calitate de Presedinte Director general şi dl. Cătălin IANCU în calitate de Vicepresedinte Director general adjunct.

(Un material Investing in Property)

viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.