Holdingul de agricultură ROCA Agri RDF, companie deţinută majoritar de ROCA Investments, a organizat cea de a doua ediţie a Forumului ROCA Agri RDF, în perioada 6-9 februarie, în oraşul Egerszalók, reunind peste 300 de fermieri şi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi instituţional din sectorul agricol, de pe plan local şi internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia a doua a Forumului ROCA Agri RDF a reprezentat un prilej de a aduna la masa discuţiilor reprezentanţi ai sectorului agricol românesc şi internaţional pentru a afla noutăţi despre produsele şi serviciile holdingului ROCA Agri RDF, perspectivele de creştere ale agriculturii locale, care este rolul agriculturii la nivel european sau pentru a face schimb de experienţă care să ajute la luarea unor decizii avantajoase.

Forumul ROCA Agri RDF a constituit un moment de conexiune pentru peste 300 de fermieri şi alţi reprezentanţi ai sectorului agricol, având ocazia de a interacţiona şi a face schimb de experienţă pe teme de interes reciproc. Ne dorim ca acest eveniment să devină unul de referinţă pentru sectorul agricol românesc unde cei interesaţi să poată lua pulsul comunităţii agricole, plecând de la nevoile reale, din teren, ale fermierilor. Organizarea Forumului nu a fi fost posibilă fără implicarea echipelor din cadrul holdingului ROCA Agri RDF şi a partenerilor săi, cărora le mulţumesc pentru efortul susţinut depus”, a declarat Alexandru Savin, CEO al holdingului de agricultură ROCA Agri RDF.

În condiţiile în care sectorul agricol românesc a avut în 2023 o evoluţie dificilă din cauza secetei din vara anului trecut, a presiunii costurilor, a surplusului anumitor culturi pe piaţa locală în contextul conflictului din Ucraina sau a schimbărilor climatice, viteza de adaptare şi inovaţia s-au dovedit a fi atributele care pot să facă diferenţa în maximizarea recoltelor. De aceea, Forumul constituie un spaţiu de întâlnire pentru a prezenta diverse produse şi servicii certificate sau aflate în curs de dezvoltare (R&D), cum ar fi cele pentru controlul şi proctecţia diverselor culturi, şi o ocazie de a discuta direct cu fermierii despre cum pot să integreze acele soluţii în businessurile lor.

Forumul ROCA Agri RDF 2024 a fost organizat de holdingul de agricultură ROCA Agri RDF, alături de companile din portofoliu, RDF SA, RDF Agricultura SRL, Adidana SRL, Dachim&Supliment SRL, Agro IFN SA, şi partenerii săi: BAYER, CORTEVA, ADAMA, KWS, TIMAC AGRO ROMANIA SRL, RAGT SEMINTE SRL, LIDEA ROMANIA S.R.L., UPL AGRICULTURAL SOLUTIONS ROMANIA S.R.L., LIMAGRAIN ROMANIA S.R.L., HOLLAND FARMING AGRO SRL, GENEZIS TRADE ROMANIA S.R.L., CARMEUSE HOLDING S.R.L., MEWI, NETAFIM, ALTA SEED, NUSEED, SHARDA, ELIXIR, NUFARM, ECOFOL şi RIAGRO.

Prezent pe piaţa românească din luna iulie 2022, holdingul ROCA Agri RDF a încheiat anul 2023 cu afaceri de peste 182 milioane de euro, dublându-şi suprafaţa agricolă exploatată, până la 4.000 de hectare. Prin intermediul companiilor pe care le deţine şi care sunt în continuă expansiune, holdingul este unul dintre principalii jucători de pe piaţa de agribusiness, distribuţie de inputuri, tradingul cu cereale, precum şi a procesarii.

Investitorii ai ROCA Agri RDF sunt ROCA Investments, compania cea mai dinamică de private equity din România, în calitate de acţionar majoritar, şi Florin Deznan, fondator RDF SA. ROCA Investments investeşte majoritar în companii antreprenoriale de dimensiune medie pentru a le transforma în performeri în sectoarele strategice în care activează.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.