Raiffeisen Bank România şi Junior Achievement (JA) România lansează Eco-nomie pentru comunitatea ta, o nouă iniţiativă educaţională care vine în sprijinul liceelor pentru a creşte nivelul de conştientizare în rândul elevilor cu privire la problemele de mediu specifice comunităţii lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul propune o abordare integrată, care facilitează educaţia pentru sustenabilitate şi mediu în manieră applied learning: curs online, disponibil gratuit pe platforma JA Learn™ pentru crearea de cunoştinţe şi abilităţi specifice, şi posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru derularea unor acţiuni ce contribuie la gestionarea responsabilă a resurselor în cadrul şcolii sau pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studiu (dotarea laboratoarelor/claselor, echipamente, soft-uri etc.).

Până pe 10 mai, liceele din toată ţara pot participa la proiectul Eco-nomie pentru comunitatea ta prin organizarea de activităţi la clasă – studii de caz sau exerciţii de lucru în echipă prin intermediul cărora elevii înţeleg semnificaţia unor concepte specifice, precum ciclul de viaţă al produsului, principiul celor 9R, amprenta ecologică, economie verde – şi înscrierea a cel puţin un proiect, dezvoltat în echipă, care să pună în evidenţă soluţii pentru probleme de mediu din comunitate, precum şi capacitatea tinerilor de a deveni agenţi ai schimbării în comunităţile lor.

Cele mai bune proiecte propuse de licee vor fi desemnate la finalul lunii mai, în urma unui proces de jurizare, şi vor beneficia de sprijin financiar în valoare totală de 61.000 de lei.

”Prin iniţiativa Eco-nomie pentru comunitatea ta, parteneriatul dintre Raiffeisen Bank România şi JA România se extinde cu o nouă componentă destinată încurajării elevilor să adopte atitudini responsabile şi să îşi dezvolte capacitatea de planificare financiară şi de înţelegere a modului în care alegerile pe care le fac în calitate de consumatori pot avea impact asupra comunităţii şi mediului. Ne bucurăm, totodată să aducem valoare adăugată în acest parteneriat si prin contribuţia colegilor noştri voluntari, dornici să împărtăşească din experienţa lor elevilor. Astfel, împreună, punem bazele unui viitor sustenabil, în linie cu valorile noastre, cu accent pe educaţia tinerilor şi în beneficiul comunităţilor din care facem parte.” - Bogdan Popa, Vicepreşedinte, Operaţiuni & IT, Raiffeisen Bank România

Lansat în 2010, parteneriatul dintre Raiffeisen Bank România şi JA România a oferit până acum activităţi, resurse şi kit-uri educaţionale gratuite pentru dezvoltarea abilităţilor de planificare financiară pentru 269.360 de elevi şi peste 7.700 de profesori, iar 42 de licee au beneficiat de finanţări pentru îmbunătăţirea condiţiilor de învăţare şi acces la educaţie online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.