Subsidiara Grupului DIGI din Spania îşi consolidează poziţia de lider în domeniul telecomunicaţiilor în ceea ce priveşte reţeaua performantă de fibră optică, fiind recunoscută ca operatorul cu cea mai rapidă viteză de transfer pentru al treilea an consecutiv. Această nouă certificare a fost acordată de către Ookla® Speedtest Awards, principalul reper la nivel global pentru determinarea zilnică a vitezei, bazată pe un număr semnificativ de măsurători efectuate de utilizatorii de internet din Spania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma evaluării complete Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® pentru operatorii din Spania în perioada iulie – decembrie, DIGI primeşte distincţia pentru "cea mai rapidă reţea de fibră optică” şi în al doilea semestru al anului 2023, premiu conferit pentru prima oară în anul 2021 de către aceeaşi platformă specializată în analiza calităţii reţelelor de telecomunicaţii din întreaga lume. Speedtest® Intelligence, aplicaţia companiei Ookla de testare a vitezei, a colectat peste 7 milioane de măsurători, oferind astfel o perspectivă detaliată asupra performanţei reţelelor de bandă largă fixă la nivel naţional.

Măsurătorile realizate de către utilizatorii serviciilor de internet din Spania situează DIGI pe primul loc în clasament, cu o medie a vitezelor de top de transfer de 891,71 Mbps pentru download şi de 912,47 Mbps pentru upload.

Conform rezultatelor obţinute de utilizatori şi centralizate pe platformă, DIGI a atins un punctaj impresionant de 331,46 în Speed Score™, depăşindu-şi propria viteză înregistrată în semestrul precedent.

Cu o latenţă redusă în transmiterea datelor, DIGI Spania oferă abonaţilor săi o experienţă superioară de navigare, facilitând desfăşurarea simultană a unor activităţi precum vizionarea de videoclipuri în streaming, jocuri online, videoconferinţe sau utilizarea internetului în timpul telemuncii.

Cu privire la informaţiile reflectate în raportul Ookla® Spania şi susţinute de datele colectate în perioada iulie - decembrie 2023, directorul general Ookla, Stephen Bye, a subliniat: "DIGI a fost recunoscută drept cea mai rapidă reţea fixă din Spania pentru al treilea an consecutiv la Premiile Ookla Speedtest. Calitatea, acoperirea şi performanţa excepţionale o plasează merituos în elita operatorilor".

Marius Vărzaru, directorul general DIGI Spania, a adăugat: "Decernarea acestui premiu pentru a treia oară din partea unei entităţi atât de prestigioase precum Ookla reprezintă o realizare remarcabilă pentru noi. Suntem profund recunoscători pentru această distincţie care reflectă angajamentul nostru constant de a oferi cel mai bun serviciu tuturor clienţilor DIGI.”

Mai multe detalii despre premii şi metodologia folosită sunt disponibile pe https://www.speedtest.net/awards/spain/.

Subsidiara Grupului DIGI din Spania este primul operator de reţele virtuale mobile (MVNO) din piaţă şi al cincilea operator mobil din Spania, deservind peste 4,5 milioane de conexiuni mobile şi peste 1,2 milioane de conexiuni fixe. DIGI Spania a încheiat primele 9 luni ale anului 2023 cu o cifră de afaceri de 466 milioane de euro.

Despre Grupul DIGI| RCS & RDS

               DIGI este liderul pieţei de telecomunicaţii din România pe segmentele de internet de bandă largă (broadband), servicii de distribuţie TV (pay-TV) şi telefonie fixă, deţinând o cotă importantă pe segmentul de comunicaţii mobile, precum şi cea mai mare acoperire la nivel naţional. Compania derulează operaţiuni în România, Spania, Italia şi urmează să lanseze servicii electronice în Portugalia şi Belgia.

               Soluţiile de conectivitate şi comunicaţii electronice convergente furnizate de DIGI se bazează pe reţele moderne de fibră optică şi tehnologii de ultimă generaţie. DIGI pune la dispoziţia clienţilor săi şi o ofertă diversificată de conţinuturi radio şi TV: sport (Digi Sport), ştiri (Digi24), filme, documentare, muzică şi serviciul de content Digi Online

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.