Deputatul PNL pentru diaspora, Valentin Făgărăşian, salută votul unanim al deputaţilor din Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă pentru adoptarea propunerii legislative prin care Televiziunea România va aloca un spaţiu minim de emisie pentru emisiuni informative dedicate românilor din afara graniţelor ţării:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Traversăm o perioadă în care nu cred că mai există vreun român care să nu aibă un frate, un  părinte, un copil sau un prieten plecat în străinătate. Vorbim despre peste 4,5 milioane de români care muncesc onest în străinătate care, din banii obţinuţi cu sudoare, susţin familiile rămase acasă şi economia naţională şi, despre care, cei dragi ştiu foarte puţine lucruri sau chiar deloc. Mai mult, familiile află din surse neoficiale ştiri mai puţin verificate despre modul în care sunt exploataţi lucrătorii români, despre condiţii inumane în care sunt ţinuţi sau despre cum le sunt încălcate drepturile fundamentale.

Pentru că avem o televiziune publică, în care lucrează cei mai buni specialişti, susţinută financiar din bani publici, am propus modificarea legii, astfel încât, posturile generaliste cu acoperire naţională al Societăţii Române de Televiziune să aloce cel puţin 5% totalul spaţiului de emisie săptămânală pentru emisiuni informative dedicate românilor din afara graniţelor ţării. Legea a primit marţi un raport de adoptare, votat în unanimitate de membrii Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, urmând să primească săptămâna viitoare votul final al Camerei Deputaţilor. Mulţumesc pentru susţinere, atât colegilor deputaţi, dar şi reprezentanţilor Societăţii Române de Televiziune, care au înţeles importanţa acestui demers. Mai mult decât atât, asigur conducerea SRTv că, la dezbaterile asupra bugetului pentru anul viitor, voi susţine alocarea unor sume suplimentare pentru finanţarea unor corespondenţi permanenţi ai TVR în zonele şi în statele în care avem cele mai mari comunităţi de români: Italia, Spania, Marea Britanie, Germania etc.”

 

 Valentin FĂGĂRĂŞIAN

Deputat PNL

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.