România are rezerve suficiente de gaze naturale pentru a traversa în condiţii adecvate această iarnă, atât din punctul de vedere al necesităţilor populaţiei, cât şi al necesarului operatorilor economici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea PNL a Ministerului Energiei a anunţat că depozitele naţionale de gaz au în prezent o capacitate de 82,93%, ceea ce înseamnă că suntem feriţi de orice probleme legate de aprovizionarea cetăţenilor şi a economiei.

În aceste condiţii, cantitatea de gaze naturale înmagazinată în prezent, la care se adaugă producţia zilnică, de peste 26 de milioane de metri cubi, va determina ca România să treacă iarna exclusiv cu gaz românesc, chiar şi în condiţii meteorologice mai aspre.

De asemenea, avem şi avantajul gradului ridicat de umplere a lacurilor energetice, care este acum în proporţie de 75%, ceea ce va conferi ţării noastre o producţie optimă de energie şi din surse hidroelectrice.

Această stare de fapt pozitivă este de bun augur pentru întreg sistemul energetic naţional, deoarece, pe lângă asigurarea consumului intern, România este în continuare o ţară exportatoare de energie electrică.

Din perspectiva actuală, liberalii din conducerea Ministerului de resort sunt optimişti în ceea ce priveşte realizarea obiectivelor investiţionale preconizate în domeniu, prin punerea în funcţiune a noi capacităţi suplimentare, de mii de megawaţi producţie energie electrică, atât în acest an, cât şi în cei următori.

Nu în ultimul rând, din 2027 vom beneficia şi de cantităţile însemnate de gaze naturale din perimetrul Mării Negre aferente platformei „Neptun Deep”, care vor transforma România în principalul producător de energie din Europa şi vor dubla producţia naţională.

Sunt încrezătoare că noile investiţii din domeniul energetic vor fi în măsură să creeze atât noi locuri de muncă bine plătite, cât şi economii substanţiale, prin scăderea facturilor achitate de către consumatorii români.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.