Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a publicat în consultare publică Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul furnizării de servicii publice electronice aferente înmatriculării vehiculelor în România. Acest document este deosebit de important în vederea realizării digitalizării înmatriculării şi radierii autovehiculelor, un proiect esenţial iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Îndeplinirea mecanismelor privind simplificarea proceselor administrative şi dezvoltarea digitală a serviciilor publice şi a procedurilor interne de lucru constituie o prioritate asumată de Guvernul României, prin Programul de Guvernare, fiind, în acelaşi timp, un obiectiv primordial al PNL, care, prin reprezentanţii săi guvernamentali, au demarat şi dinamizat reforma digitalizării României.

În termen de maxim un an după adoptarea actului normativ, MAI va dezvolta o platformă prin care se va operaţionaliza înmatricularea şi radierea online a autovehiculelor. În prima fază de implementare a proiectului, aceasta va fi aplicabilă  autovehiculelor deja înmatriculate în România, ulterior sistemul urmând să fie accesibil tuturor maşinilor, fie că sunt noi, fie că sunt achiziţionate din străinătate.

Consider că înmatricularea şi radierea autovehiculelor în sistem online este un pas concludent făcut de ţara noastră în evoluţia digitală a instituţiilor publice, demersul înscriindu-se în seria funcţionării aplicaţiei ghişeul.ro şi a obţinerii cazierului judiciar online gratuit, programe care sunt deja funcţionale. Apreciez ţinta asumată de PNL privind schematizarea vieţii cetăţenilor, prin facilitarea accesului acestora la o relaţie directă mult mai practică şi uşoară cu serviciile publice oferite de autorităţile statului.

În aceste condiţii, o parte însemnată a prestaţiilor statului destinate publicului larg vor fi realizabile online, şapte zile din şapte, 24 de ore din 24, astfel încât populaţia să câştige timp şi bani, prin eliminarea barierelor birocratice de până acum. Cu certitudine, interconectarea, fără intermediari, dintre oameni şi stat, le va conferi românilor o serie de avantaje imediate, legate de înlesnirea vieţii de zi cu zi.

În consecinţă, sunt convinsă că aplicarea acestui proiect va conduce la rezolvarea comodă a treburilor legate de comunicarea cu instituţiile statului, precum şi la creşterea gradului de confort al cetăţenilor.

 

Deputat PNL Cluj

CRISTINA BURCIU

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.