Noua Lege a educaţiei include două prevederi importante pentru studenţii români care învaţă la facultăţi din străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, au şi ei dreptul la un tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, şi cel naval, pe tot parcursul anului calendaristic, până la împlinirea vârstei de 35 de ani. Este suficient să prezinte un carnet sau card studenţesc valabil pentru anul calendaristic respectiv.

Totodată, se oferă reduceri de 75% pentru accesul studenţilor la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film şi la bazele sportive publice, precum şi la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice, în limita bugetelor aprobate.

Până acum, de aceste drepturi se bucurau doar tinerii care urmau o facultate în România.

Măsura vine să rezolve o inechitate, faptul că apărea o diferenţă între drepturile tinerilor români care studiau în ţară şi cei care o făceau în străinătate. Este un pas înainte în recunoaşterea şi susţinerea rolului vital pe care studenţii îl joacă în societate, contribuind la diversitatea şi vitalitatea culturii şi economiei noastre.

Deloc de neglijat mai ales în contextul actual, al unor crize multiple, reducerile financiare semnificative oferite vor atenua presiunea financiară pusă asupra studenţilor şi familiilor lor, permiţându-le să se concentreze mai mult pe studii şi pe beneficiile oferite de o educaţie internaţională.

 

Deputat

Onuţ Valeriu Atanasiu

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.