Brânca ursului este o plantă medicinală cu un puternic miros aromat răspândită în ţara noastră mai ales în zona Moldovei. Ea înfloreşte de la începutul verii şi până la mijlocul toamnei, putând fi întâlnită mai ales în zonele de deal şi de munte, aproape de râuri sau lacuri, unde solul este preponderent nisipos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brânca ursului este o considerată de mulţi doctori homeopaţi un fel de ginseng românesc pe care îl recomandă în tratarea diferitelor afecţiuni ale corpului. Ca tratament naturist, brânca ursului are un efect puternic în vindecarea infertilităţii şi bolilor aparatului reproducător atât la bărbaţi cât şi la femei.

Sub ce formă se administrează brânca ursului ca tratament?

Brânca ursului se poate consuma sub diferite forme. Există ceaiuri preparate din diferite părţi aeriene ale plantei, capsule care se administrează ca supliment alimentar sau chiar tincturi. Ca tinctură de exemplu, ea se găseşte în magazinele cu produse naturiste de unde poate fi achiziţionată la preţuri convenabile raportat la efectele sale miraculoase pentru organismul uman. Vitacaps.ro este unul din acele magazine online unde se găseşte tinctură de brânca ursului, dar şi alte preparate medicinale ce au la bază această plantă.

Se poate prepara tinctură de brânca ursului în casă? Ce ingrediente sunt necesare?

Tinctura de brânca ursului se poate prepara şi în casă, dar cel mai eficient tratament rămâne cel comercializat în magazinele de specialitate şi farmacii deoarece respectă proporţiile optime şi este fabricat din plante de cea mai înaltă calitate, recoltate din zone cu un grad de poluare scăzut.

În vederea preparării tincturii de brânca ursului se pot recolta toate părţile aeriene ale plantei, iar cea mai potrivită perioadă de recoltare este considerată luna august. După recoltare, planta se usucă într-un loc umbros şi răcoros şi apo se toacă mărunt, până ajunge în stadiul de pulbere.

Pentru tinctura de brânca ursului este necesar un borcan cu capac, 20 de linguri de plantă uscată şi mărunţită sub formă de pulbere şi o jumătate de litru de alcool alimentar de 50-70 de grade. Se pune întreaga cantitate de pulbere în borcan, se toarnă peste ea alcoolul alimentar şi la sfârşit se închide ermetic, lăsându-se la macerat într-un loc călduros timp de 10 zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.