Telefoanele pliabile sunt cele mai noi şi mai inovatoare dispozitive de pe piaţă. Ele se deosebesc de telefoanele obişnuite prin faptul că au un ecran flexibil, care se poate îndoi şi deschide, oferind două moduri de utilizare: unul compact şi unul extins. Apogeul tehnologiei vine prin definiţie cu un preţ, spre deosebire de telefoanele obişnuite care sunt cât se poate de standardizate până în acest punct.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată 3 moduri prin care acestea se diferenţiază:

  • Designul

Este cel mai evident aspect care le diferenţiază. Un telefon pliabil are un aspect mai modern şi mai inovator, iar cel clasic este mai simplu. Din acest punct de vedere, telefonul pliabil va atrage atenţia şi va impresiona de fiecare dată, cel obişnuit fiind impresionant doar dacă producătorul reuşeşte să vină cu un design mai aparte. Astfel, telefonului pliabil va fi incontestabil mai elegant. Tot în acest sens, ecranul care se poate plia sau deschide îi conferă o versatilitate mult mai mare faţă de un ecran obişnuit, deoarece odată deschis suprafaţa de lucru este asemănătoare cu cea a unei tablete. Însă ţine cont, datorită ecranului mai mare, chiar dacă acesta se pliază, grosimea va fi întotdeauna mai mare şi telefonul mai greu, iar rezistenţa telefonului va fi mai mică.

  • Performanţa

Un alt aspect important care diferenţiază cele două telefoane. Evident, cel pliabil trebuie să aibă o performanţă mai bună deoarece foloseşte mai multe ecrane şi are o rezoluţie mai mare. De asemenea, în majoritatea cazurilor, datorită complexităţii şi numărului mai mare de piese şi componente, se justifică nevoia unui procesor mai bun, sau a unei memorii mai mari, dar, ridicând şi preţul considerabil. În cazul telefonului obişnuit, oferta s-a standardizat atât de mult încât în fiecare an, toate telefoanele au performanţe similare, factorii care fac diferenţa fiind subiectivi sau în alte categorii decât la performanţă. Nu în ultimul rând, tot în materie de performanţă se poate încadra şi bateria, care la un telefon pliabil va fi mereu mai mare, având mai mult spaţiu intern. Dacă performanţa este motivul pentru care cauţi un telefon nou, atunci verifică gama celor de la Altex.ro şi alege un telefon pliabil de la ei.

  • Funcţionalitatea

Probabil cel mai important aspect când vine vorba de cele două tipuri de telefoane. Un telefon pliabil are o funcţionalitate mai bună, deoarece oferă mai multe posibilităţi de utilizare şi personalizare. Un telefon pliabil poate fi folosit ca un telefon normal, dar şi ca o tabletă, în funcţie de nevoile şi preferinţele utilizatorului. De asemenea, un telefon pliabil poate deschide mai multe aplicaţii în acelaşi timp, pe ecranul mare sau pe cel mic, sau chiar ambele împărţind acelaşi ecran, în funcţie de situaţie. Mai mult decât atât, poate afişa mai multe informaţii şi detalii pe ecran, datorită rezoluţiei şi dimensiunii mai mari. Telefonul obişnuit are o dimensiune standard, care variază de la model la model. Poţi găsi diferite mărimi, de la mic la mare, în funcţie de preferinţe. Desigur, acest fapt poate să fie un avantaj pentru tine, dacă vrei ca telefonul tău să nu ocupe foarte mult loc în buzunar.

Rezumând, acestea sunt câteva dintre diferenţele dintre un telefon pliabil şi unul obişnuit. Fiecare tip de telefon are avantaje şi dezavantaje, care depind de gusturile şi nevoile fiecărui utilizator. Poţi alege un telefon pliabil dacă vrei să ai un dispozitiv inovator, mai performant şi mai versatil, dar eşti dispus şi să plăteşti mai mult pentru el. Altfel, un telefon obişnuit îţi poate fi mai potrivit în situaţia în care nu vrei să cheltui foarte mult sau te mulţumeşti şi cu un dispozitiv mai simplu, dar şi mai rezistent şi practic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.