Doi tineri epuizaţi de faptul că munceau 5 zile pe săptămână şi dezamăgiţi pentru că nu aveau suficient timp pentru destindere şi relaxare, au vândut tot pentru a se muta permanent într-o rulotă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alice Tessier, în vârstă de 24 de ani şi Jacques-Samuel Moreau, 28, din Quebec, Canada, aveau o viaţă stabilă şi cariere înfloritoare. Totuşi, atunci când Alice şi-a dat seama că nu vrea să facă acelaşi lucru în fiecare zi, pentru tot restul vieţii sale, obiectivele acestora s-au schimbat. Disperaţi să câştige mai mult timp pentru a-l petrece împreună, cei doi şi-au vândut posesiunile în valoare de aproximativ 3000 de dolari şi au pornit într-o călătorie fără sfârşit în rulota lor. În doar câteva săptămâni, au străbătut aproape 26.000 km pe teritoriul Americii şi al Canadei. 

Vrei să faci la fel? Iată cum poţi reuşi: 

  1. Viaţa în rulotă ţi se potriveşte? Fă un test!

Înainte să iei decizii pripite şi să îţi schimbi radical viaţa, este important să te asiguri că ştii la ce să te aştepţi. Bineînţeles, sună minunat să poţi călători la nesfârşit, să cunoşti oameni noi şi să duci un trai fără griji. Totuşi, o viaţă pe drumuri vine şi cu provocări. 

Spre exemplu, într-o rulotă, nu te vei putea bucura niciodată de confortul unei case mari, complet mobilate. De asemenea, trebuie să ţii cont de anumite prevederi legislative cu privire la parcări şi campare. Cel mai bine este să închiriezi un astfel de vehicul şi să încerci să trăieşti în el cel puţin o săptămână. Pe site-ul https://www.rulotescu.ro/ găseşti mai multe oferte în acest sens. Astfel, doar dacă îţi prieşte faptul de a fi la nesfârşit într-o excursie, poţi face demersuri ulterioare în acest scop. 

2. Fă un plan pentru 6 luni şi ţine-te de el

Nu vei mai fi angajat, dar, cel puţin în primele săptămâni, va trebui să câştigi suficient pentru a te întreţine. Iată câteva aspecte ce te vor ajuta: 

  1. Astfel, dacă eşti cu adevărat hotărât să porneşti într-o aventură fără final, poţi, cu mult curaj, să urmezi modelul celor doi tineri din Canada. Tu ai putea să faci ce au reuşit ei? 

     
    • Fă cât mai mulţi bani posibil în primele 3 luni. Munca ar trebui să fie o prioritate! 

    • Economiseşte: renunţă la cumpărături, la mâncatul în oraş, la alte excursii şi la orice nu te pregăteşte pentru acest stil de viaţă. 

    • Fă cercetări: în privinţa zonelor sigure, a fiabilitatătii, a costurilor şi a eficienţei. 

    • Cumpără o rulotă!

    • Fă un necesar de provizii. 

    • Vinde sau donează lucrurile personale, care îţi prisosesc. 

    • Renunţă la abonamente şi alege să primeşti facturi electronice. 

    • Mută-te în noua casă şi porneşte la drum. 

    1. Vei avea nevoie să te întreţii într-un fel sau altul. În acest sens, cei care au acest stil de viaţă recurg la două metode: 

    2. Fii pregătit să lucrezi orice

      • Fie sunt freelanceri şi lucrează câteva ore pe zi de pe un computer. 

      • Fie sunt muncitori sezonieri şi adună tot venitul necesar pentru un an, în doar câteva luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.