Hainele vintage au o viaţă a lor în care pot fi purtate cu stil mai mult timp decât ai crede. Dacă eşti o persoană pentru care hainele reprezintă mai mult decât simple bucăţi de material şi inspiră generaţii întregi, dacă vrei să laşi în urmă o amprentă pozitivă şi mai ales, cât mai puţine reziduuri, poţi alege hainele vintage. Le găseşti uşor in magazinele de profil fizice, cat si in shop-uri online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce ar trebui să ştii despre online vintage shops

Un online vintage shop poate fi magazinul de vis pentru unii dintre noi. De fapt, chiar şi pentru proprietarii de magazin de haine vintage, procesul de punere în vânzare a acestora este unul special care nu se compară cu nimic altceva. Dacă vei trece pragul, fizic sau virtual al unui astfel de magazin vei putea admira şi cumpăra piese vestimentare din anii 50 şi 60 care încă nu se produceau în serie.

Perioada în care hainele au început să se producă în serie este egală cu trecerea de la materiale de calitate care nu poluează mediul la nylon şi poliester care au nevoie de zeci sau chiar sute de ani să se descompună. Deşi mai multe persoane îşi puteau cumpăra cele mai la modă haine în anii 90 şi 2000, materialul lăsa de dorit, iar amprenta de carbon per persoană creştea considerabil. Uneori progresul nu înseamnă neapărat „înainte”, iar asta se reflectă în orice domeniu, nu doar în sectorul vestimentar.

Cele mai bune 5 vintage stores online

Selfridges Resellfridges – acest vintage bazar online este parte a unei iniţiative de a produce şi vinde haine sustenabile si anume Project Earth. Vorbim de un magazin online şi o platformă care oferă vizitatorilor săi şansa de a cumpăra, dar şi a vinde haine deja adorate, vintage, de colecţie în colaborare cu peste 20 branduri parteneri care includ Levi’s, Dukes Cupboard sau Barbour.

Etsy Vintage Frills Shop – deşi nu te-ai fi gândit la asta, Etsy este un magazin online diversificat unde poţi găsi chiar şi haine vintage. Acesta face parte din acele vintage stores online care îţi pot oferi rochii retro, bluze sau accesorii, dar şi piese inspirate din moda vintage.

Waiste Vintage – aici vorbim despre unul dintre cele mai interesante vintage stores online din Marea Britanie deoarece include o vastă colecţie de haine din anii 70, haine brodate de origine afgană şi multe alte piese vestimentare la fel de interesante. Mai mult, proprietarul pe nume Sara pozează ca model pentru majoritatea hainelor de pe site. Cât de cool este asta?

Rokit – acest magazin renumit în prezent a debutat ca o mică tarabă de piaţă în cadrul Camden London. În timp a crescut şi a ajuns la faima de astăzi datorită hainelor din anii 30 până în anii 90. Dacă nu poţi ajunge în Londra, tot te poţi bucura de hainele lor datorită magazinului online.

Farfetch – acest vintage shop online include un număr impresionant de 400 de magazine în reţeaua sa şi îţi poate oferi o experienţă de shopping de vis. Fiecare magazin conţine haine vintage de la designeri alese cu grijă pentru a îndeplini standarde ridicate de calitate şi a oferi clienţilor o mare varietate din care să aleagă.

Magazinele de haine vintage sunt adevărate peşteri cu comori pentru pasionaţii de vintage care vor să îmbrace o anumită perioadă din secolul trecut. Cui nu îi place să caute cele mai frumoase haine, dar mai ales să poarte haine care inspiră ceva şi care pot inspira alte persoane?

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.