Majoritatea tinerilor care se mută de la apartament la casă fac acest pas pentru a avea puţin spaţiu în care se pot relaxa în aer liber. Cum cei mai mulţi au şi joburi, curţile cu suprafeţe sub 100 m2 sunt ideale pentru aceştia. Până şi amenajarea uneia este destul de uşor de realizat, însă sunt câteva elemente care nu trebuie să lipsească sub nicio formă din acestea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai jos poţi găsi o listă cu 4 dintre elementele de decor peste care nu poţi sări atunci când amenajezi o curte mică.

Cele 4 elemente care nu trebuie să lipsească dintr-o curte cochetă cu suprafaţa redusă

1.  Măsuţa cu scaune pentru timp în aer liber

Atunci când te muţi la curte, primul lucru pe care ţi-l doreşti este să ai unde să stai în aer liber, iar pentru aceasta, nu trebuie să sari peste un loc de luat masa, unde poţi petrece timp de calitate alături de familie şi de prietenii care vin în vizită. Fie că alegi să integrezi acest decor într-un cort sau într-un foişor care se poate închide în perioada rece, acesta este un must-have atunci când schimbi apartamentul pe o casă.

2.  Un mic spaţiu verde

Deşi multe persoane prefera să paveze curtea, ideal ar fi să laşi cel puţin 25-30 m2 din acest spaţiu verde. Pe el şi-ar putea găsi locul un mic gazon cu câţiva pomi sau arbuşti. Aceştia sunt ideali vara, pentru că filtrează aerul, oferă umbră şi menţin gradina mai răcoroasă atunci când eşti înconjurat de beton.

Poţi opta şi pentru alte elemente decorative, precum aleile pe care le poţi intersecta pentru a crea un labirint complex străjuit de petele verzi ale gazonului. Pentru toate ideile tale, poţi găsi pavaje la preţuri excelente de la Petrapavaje, însă şi borduri şi roci pe care le poţi folosi pentru a-ţi transforma curtea spectaculos.

3.  Un balansoar

Balansoarul va întregi imagina curţii ideale şi chiar dacă acesta se găseşte în aproape toate grădinile caselor, el nu poate lipsi nici dintr-una mică. Modelele mai noi sunt cu adevărat superbe şi pot oferi acel accent de eleganţă care să completeze aspectul unei case cochete.

4.  Locul pentru grătar

Gătitul în aer liber poate fi una dintre cele mai relaxante activităţi în familie, iar locul pentru grătar sigur va trebui să aibă loc în curtea noii tale case. Doar că ai putea să renunţi la design-ul clasic şi să optezi pentru unul modern, din roci, construit în formă semirotundă, pentru a putea fi folosit şi ca foc de tabără. Astfel, vă puteţi strânge în jurul lui în serile de vară.

Mutatul de la apartament la curte îţi poate da foarte multe idei de amenajare a acesteia, însă acolo unde spaţiul este mai mic, cel mai simplu este să adaugi câteva elemente de decor care să creeze senzaţia de confort. Printre acestea, spaţiul verde şi cel de relaxare alături de cei dragi sunt cele mai importante, însă ele trebuie să se îmbine armonios cu forma casei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.