Europa este cel mai vizitat continent de către turiştii din întreaga lume. Nu e nimic surprinzător în asta, având în vedere peisajele, istoria, clima, diversitatea şi condiţiile turistice care pot fi găsite în ţările acestui continent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În topul celor mai vizitate ţări europene se numără Turcia, Germania, Regatul Unit, Austria, Grecia şi Portugalia. Totuşi, primele 3 cele mai vizitate ţări europene sunt, după cum urmează: Franţa, Spania şi Italia. În cele ce urmează veţi găsi, pe scurt, principalele motive pentru care aceste 3 ţări atrag atât de mulţi turişti.

Cele mai vizitate ţări europene şi de ce sunt atât de atractive

1. Cu peste 89 de milioane de turişti anual, Franţa ocupă locul 1 în topul celor mai vizitate ţări din Europa. Ce face totuşi Franţa să fie atât de atractivă pentru turişti?

În primul rând, este vorba despre capitala ţării, Paris. Cu peste 30 de milioane de vizitatori în fiecare an, „oraşul luminilor” rămâne de zeci de ani cel mai vizitat oraş din Europa. Istoria sa bogată, Turnul Eiffel, fluviul Sena şi minunatele poduri ce îl străbat, personalităţile faimoase ce au iubit acest oraş, zecile de muzee şi galerii de artă, toate acestea fac turiştii să se îndrăgostească de Paris chiar dinainte de a pune piciorul în oraş.

În al doilea rând, Franţa ocupă un loc special în inimile turiştilor şi datorită gastronomiei şi vinurilor cu care această ţară şi poporul ei se mândresc. De asemenea, alte oraşe precum Nantes, Marseille, Nice, Bordeaux şi Lyon aduc prin importanţa lor istorică şi estetică o contribuţie semnificativă pentru succesul turistic al Franţei.

2. Pe locul 2 în topul celor mai vizitate ţări europene se află Spania, care adună anual peste 80 de milioane de turişti. Ţara cu deschidere la Marea Mediterană şi la Oceanul Atlantic ocupă acest loc în top şi în lista de dorinţe a turiştilor în principal datorită climei sale foarte calde. De asemenea, în Spania se află centre turistice de o importanţă crucială, precum Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla, Malaga şi Granada. Foarte mulţi vizitatori ai Spaniei profită şi de faptul că prima ligă de fotbal are în componenţă unele dintre cele mai titrate cluburi din lume. Nu în ultimul rând, cultura culinară a acestei ţări atrage turiştii ca un magnet, printre principalele “atracţii” numărându-se faimoasele Tortillas, Pisto, Churros şi Paella. De asemenea, să ajungi în Spania este foarte simplu, mai ales fiindcă transportul de persoane România - Spania e confortabil în autocarele ce pot fi găsite pe tabitatour.ro, unde poţi afla mai multe detalii despre posibilităţile de călătorie.

3. Italia ocupă locul 3 în top, cu peste 60 de milioane de vizitatori în fiecare an. Succesul Italiei se datorează, ca în cazul Franţei şi Spaniei, unui amalgam de factori. Printre cei mai importanţi factori se numără istoria şi cultura, limba melodioasă, tradiţiile culinare şi vinurile excelente, clima caldă şi, nu în ultimul rând, numărul impresionant de oraşe ce îndeplinesc aceste criterii. Printre zecile de oraşe turistice din Italia se numără: capitala Roma, Florenţa, Napoli, Genoa, Verona, Veneţia, Milano, Palermo, Bologna, Torino şi Bari.

În final, e important de menţionat faptul că nu doar norocul unei clime şi istorii fascinante le-a favorizat acestor ţări ascensiunea în topul turismului european. Toate cele trei state au o infrastructură extrem de bună şi bine întreţinută, au sisteme de cazare corecte şi transparente şi păstrează curăţenia în zonele turistice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.