O masă festivă trebuie să fie specială, aşa că atenţia la detalii trebuie să fie mai mare. Fie că este vorba de o aniversare, un botez sau un eveniment monden, există câteva aspecte generale, de care trebuie să ai grijă. De la decor, până la mâncare şi invitaţi, totul trebuie să fie bine planificat pentru ca celebrarea momentului să fie deplină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată 3 aspecte de care să ţii cont când organizezi o masă festivă

  • Scopul

Scopul se referă la tipul de eveniment pentru care se organizează masa festivă. Acest prim aspect este foarte important, datorită faptului că el va determina tot ceea ce va conţine sau nu masa festivă, cum va fi decorul, amplasarea mesei şi multe alte detalii. 

Dacă ai de pregătit o masă festivă, trebuie mereu să te gândeşti la ceea ce celebrezi şi cu cine pentru a putea avea succes. De exemplu, dacă evenimentul este sărbătorirea zilei de naştere a copilului tău, e nevoie să gândeşti decorul şi mâncarea în funcţie de ce crezi că ar prefera copiii de vârsta lui. Dacă însă e vorba de sărbătorirea zilei de naştere a mamei tale de exemplu, deja lucrurile se schimbă. 

  • Preparatele 

Mâncarea este un aspect important al oricărei mese festive. În cazul în care comanzi mâncarea, ai grijă să alegi un meniu în funcţie de momentul zilei şi ceea ce crezi că preferă invitaţii. Poţi avea mai multe tipuri de preparate la o masă festivă şi să laşi invitaţii să aleagă ceea ce le place, o variantă excelentă fiind bufetul suedez. 

Un alt aspect important ar fi băuturile de la masă. Ele trebuie să se potrivească cu felurile de mâncare alese. În ceea ce priveşte băuturile non-alcoolice e esenţial să ai apă plată şi minerală la masă, iar pe lângă poţi adăuga diverse sucuri. În cazul băuturilor alcoolice, încearcă să alegi băuturi mai rafinate. De exemplu, poţi alege un prosecco de pe altex.ro, deoarece este o băutură potrivită pentru multe tipuri de preparate şi aduce un aer festiv la masă. 

Desertul este un alt element important la o masă festivă, deoarece aduce cu sine bucuria sărbătoririi evenimentului. 

  • Decorul 

Decorul reprezintă primul impact al invitaţilor cu evenimentul, aşadar, un decor potrivit poate reprezenta diferenţa dintre o masă normală şi una festivă. În funcţie de tipul de eveniment şi buget, poţi alege un decor simplu sau unul sofisticat. Dacă este vorba de aniversarea copilului, încearcă să găseşti elemente de decor jucăuşe, cu diverse personaje preferate de copii şi din materiale care nu sunt casante, pentru a nu reprezenta un pericol pentru cei mici. 

Dacă evenimentul este unul mai mare sau mai sofisticat, poţi apela la ajutorul unor specialişti. Ei te pot ajuta să obţii un efect wow, fără să mai pierzi timp adunând elementele de decor. 

Prin urmare, trebuie să fii atent la aspectele de bază atunci când organizezi o masă festivă. Tipul de celebrare, mâncarea şi decorul sunt cele mai importante, de aceea trebuie să ai grijă să fie toate în ton cu evenimentul. Cere ajutorul specialiştilor în privinţa preparatelor alese sau a decorului dacă bugetul îţi permite, pentru că aşa vei economisi mai mult timp. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.