Pe tot parcursul copilariei, cei mici traverseaza o perioada de tranzitie, organismul lor aflandu-se intr-un proces constant de dezvoltare. Unii dintre ei au o constitutie mai robusta, altii mai firava, iar ritmul de crestere difera de la un copil la altul. Din acest motiv, fiecare parinte trebuie sa ofere o atentie speciala modului in care se dezvolta copilul sau, asigurandu-se permanent ca cel mic are parte de cea mai buna ingrijire, care va contribui la dezvoltarea sa armonioasa in timp.
Un aspect extrem de important pe care parintii trebuie sa il aiba in vedere este acela ca, pe masura ce copilul creste, acesta are nevoie de schimbarea frecventa a hainelor si a incaltamintei. In sens contrar, copiii se pot confrunta cu afectiuni care sa le impiedice dezvoltarea corecta a corpului, punandu-le in pericol sanatatea. Iata cateva dintre cele mai frecvente probleme ortopedice care apar la copii, daca acestia poarta incaltamintea nepotrivita:
1. Platfusul
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Platfusul este o boala a picioarelor care afecteaza aproape 20% din populatia globului. In mod normal, pe partea interioara a talpii se formeaza o bolta care arcuieste piciorului. La persoanele care sufera de platfus, sau de picioare plate, pentru a folosi un termen popular, aceasta bolta lipseste in mare masura, sau in totalitate. Boala poate fi rezultatul unei predispozitii genetice, se poate forma ca urmare a unui accident, sau poate fi cauzata de purtarea incaltamintei nepotrivite.
Un studiu realizat pe 2300 de copii arata ca purtarea unor incaltari rigide, care nu permit picioarelor sa se miste in mod natural, ar fi cauza principala a aparitiei platfusului la copii. Pentru ca piciorusele celor mici sunt intr-o continua dezvoltare, este necesar ca ei sa poarte incaltaminte din piele naturala, flexibila.
Flexibilitatea naturala a picioarelor permite adaptarea la diferite suprafete de mers, atenuand astfel greutatea si socurile pentru organism. Incaltarile cu talpa rigida, care nu permit adaptarea picioarelor la diverse conditii, ii impiedica pe copii sa isi foloseasca musculatura, iar slabirea acestor muschi duce la caderea boltei piciorului si la formarea platfusului. De aceea se recomanda copiilor purtarea unor pantofi comozi si flexibili, preferabil cu o talpa din cauciuc, care se poate mula usor pe diferite suprafete, cum sunt modelele regasite pe site-ul Pantofioriveseli.ro – magazinul online preferat de cei mici si cei mari!
2. Degetele indreptate catre interior
Degetele indreptatate catre interior sau cum sunt cunoscute in popor, degetele de porumbel, reprezinta una dintre cele mai des intalnite afectiuni la copii. Daca nu este corectata la timp, tendinta naturala a bebelusilor de a tine degetele picioarelor in aceasta pozitie pana la 8-15 luni, se poate transforma intr-o reala problema, iar aceasta poarta numele de anteversie femurala. Solutia este ca cei mici sa poarte pantofiori de calitate, de preferat din piele naturala, care sa le intinda talpa si degetele, astfel incat sa ofere suport arcului piciorului. In acest fel, o incaltaminte sensibila si flexibila poate imbunatati mersul copiilor si poate contribui la remedierea afectiunii.
3. Degetele incalecate
Degetele incalecate apar, de regula, la bebelusi. Daca prin diverse tratamente medicale, aceasta afectiune nu dispare pana la varsta de 3 ani, inseamna ca principala cauza a bolii este faptul ca cel mic nu poarta numarul potrivit la incaltaminte. Majoritatea parintilor tind sa cumpere incaltaminte pentru copii (pantofi, cizme, ghete sau sandale) cu o marime mai mare, pentru ca acestia sa ii poata purta o perioada mai lunga de timp. Alti parinti cumpara marimea potrivita la un moment dat, dar pe masura ce copilul creste, incaltarile raman neschimbate. Purtarea frecventa a unor pantofi prea stramti pentru picioarele copiilor duc la incalecarea degetelor. Incaltamintea care nu ofera spatiu destul pentru degete si care apropie degetele prin presiune constanta, nu este benefica pentru picioarele copiilor, care se afla in permanenta crestere si dezvoltare. Parintii trebuie sa se asigure ca achizitioneaza incaltari care au marimea potrivita, sunt destul de comode si permit piciorului sa respire si sa se miste in voie.
Parintii, responsabili pentru aparitia afectiunilor ortopedice?!
Motivele pentru care parintii nu schimba incaltamintea copiilor in mod frecvent, sunt diverse: pentru unii este vorba de lipsa de timp sau de pura neglijenta, iar altii pur si simplu subestimeaza riscurile la care ii expun pe cei mici, insa majoritatea parintilor nu au o situatie financiara care sa le permita cheltuieli atat de frecvente.
Astfel, parintii care au constientizat deja problemele la care isi expun copiii din pricina purtarii incaltamintei nepotrivite au realizat ca a investi intr-o pereche de pantofi potrivita merita eforturi financiare, chiar daca au fost nevoiti sa apeleze la un credit rapid in scopul de a reinoi garderoba celor mici.
De exemplu, un IFN recomandat este Creditfix.ro, intrucat avantajele pe care le ofera un astfel de imprumut nebancar sunt acelea ca:
• poate fi obtinut rapid
• fara a necesita acte suplimentare si fara niciun fel de garantie
• perioada de rambursare este de 45 de zile
…deci, este perfect pentru parinti! In acest fel, ei se pot ocupa cu atentie si grija de dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a copiilor lor.
Cu toate acestea, parintii care au o situatie financiara precara, pot gasi solutii in solutiile gasite de ceilalti parinti. Sanatatea copiilor trebuie sa fie o prioritate, asadar merita atentia cuvenita. Pentru a-si permite achizionarea unor incaltari calitative si potrivite pentru copiii lor, parintii trebuie sa stie ca exista pe langa posibilitatea accesarii unui credit rapid, nebancar exista si posibilitatea de a profita de reduceri online regasite in magazinele de specialitate cu incaltaminte pentru copii!

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.