Micul dejun poate fi primul pas pentru a-ti forma un stil de viata sanatos. Prima masa a zilei poate fi gustoasa si sanatoasa in acelasi timp. Exista o multime de moduri prin care te poti bucura de un mic dejun sanatos si satios.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Descopera cateva sfaturi utile pentru a transforma micul dejun intr-un obicei bun:

Alege ingrediente pline de nutrienti

Corpul nostru are nevoie atat de macronutrienti, cat si de micronutrienti pentru a functiona optim. Macronutrientii sunt proteinele, grasimile, carbohidratii si fibrele, in timp ce micronutrientii reprezinta vitaminele si mineralele. Toate alimentele au anumite valori nutritionale, insa este important sa alegi surse de calitate pentru a-ti lua macronutrientii si micronutrientii esentiali.

Pentru micul dejun alege ingrediente pline de nutrienti, precum ouale, ovazul, fructele, legumele proaspete sau painea integrala. De asemenea, poti servi si carne slaba la micul dejun, insa de preferat nu sub forma de mezeluri. Mezelurile contin de cele mai multe ori conservanti si coloranti, asa ca le poti inlocui cu succes cu carne slaba preparata la abur, la gratar sau la cuptor.

Savureaza o bautura gustoasa alaturi de micul dejun

Micul dejun nu trebuie sa reprezinte o masa plictisitoare, pe care o mananci doar pentru ca “asa trebuie”. Alege sa dai gust micului dejun si cu ajutorul unei bauturi pe placul tau. Printre cele mai populare alegeri se numara cafeaua. Este o idee buna sa optezi pentru cafea bio, precum cea de pe scufita-rosie.ro, pe care o poti prepara in diverse feluri. O poti servi cu lapte sau alternative vegetale, dar si cu diverse condimente, precum scortisoara.

De asemenea, mai poti servi smoothie-uri, sucuri proaspete sau chiar milkshake-uri preparate in casa.

Nu opta pentru produse din comert cand vine vorba de sucuri. Foarte multe dintre aceasta contin zahar adaugat, o optiune nu foarte buna pentru organismul tau. Fie alegi sucuri 100% naturale din comert, fie le prepari chiar la tine acasa, din fructe proaspete.

Formeaza-ti o rutina pentru prima masa a zilei

Prima masa a zilei poate deveni o rutina de baza in viata ta. Incearca sa servesti micul dejun in fiecare zi cam la aceeasi ora, fie alaturi de cei dragi, fie in timp ce asculti muzica preferata sau te gandesti la lucrurile frumoase de care urmeaza sa te bucuri in restul zilei. Atunci cand micul dejun devine o rutina, iti va fi mai usor sa pastrezi un stil de viata sanatos si sa te bucuri de disciplina in viata ta.

Pregateste mancarea de seara

Daca nu iti place sa pierzi prea mult timp dimineata, iti poti pregati micul dejun cu o seara inainte. Poti pregati terci de ovaz, budinca de chia, sandwich-uri, oua fierte cu legume si branza si o multime de alte mancaruri de cu seara. Mai apoi, tot ce trebuie sa faci este sa le pui la frigider si sa le servesti a doua zi.

Micul dejun poate deveni parte dintr-o rutina sanatoasa. Opteaza pentru ingrediente bogate in nutrienti, precum cerealele integrale, ouale sau fructele si nu uita sa eviti zaharul adaugat pentru a te bucura de o masa cu adevarat hranitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.