Există o mulţime de avantaje ce au contribuit la popularitatea de astăzi a centralelor pe lemne, iar printre acestea se află costurile avantajoase, eficienţa înaltă şi mai ales simplitatea de utilizare. Convinşi de aceste avantaje, multe persoane au decis să îşi încălzească locuinţele folosind o centrală pe lemne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În plus, a contact destul de mult faptul că au putut găsi centrale pe lemne si carbuni ieftine în magazine de centrale termice precum Stropuva-Romania.ro. Preţul este adesea un criteriu esenţial în timpul cumpărăturilor. Observăm deci că acest aspect contează şi în ceea ce priveşte alegerea sistemului de încălzire.

Cu toate acestea, nu poţi obţine o eficienţă maximă în timpul utilizării centralei termice pe lemne, atât timp cât nu respecţi câteva reguli importante. Mai multe sfaturi practice îţi vor fi oferite şi ţie în rândurile imediat următoare. Iată care sunt recomandările noastre:

Alege lemnul potrivit

Atât timp cât nu foloseşti lemnele potrivite, îţi va fi imposibil să obţii o bună eficienţă de la centrala ta pe lemne.

Cum ar trebui să fie lemnele pe care le arzi în centrală? Cerinţele sunt simple. Acestea ar trebui să fie uscate şi de esenţă tare. Asta din simplul motiv pentru că lemnul uscat are o eficienţă mai mare decât lemnul umed, sau verde după cum i se mai spune.

La fel de important este să pregăteşti lemnele în dimensiuni adecvate. Acestea nu ar trebui să fie foarte mari, dar nici sparte în bucăţi prea mici. Pregăteşte lemnul în dimensiuni medii iar în acest fel sigur va avea parte de o ardere cu un randament bun.

Întreţine şi curăţă centrala regulat

Centrala ta pe lemne are nevoie de condiţii bune pentru a putea funcţiona în parametri optimi. Pentru a obţine condiţiile de funcţionare ideale nu ai multe lucruri de făcut. Tot ce trebuie să faci este să cureţi şi să întreţii centrala regulat. În acest fel arderea va fi curată şi eficientă.

Nu încărca prea mult centrala

Nu mereu este o idee bună să încarci centrala la maxim. Asta deoarece aerul nu va circula eficient, iar astfel performanţele centralei vor avea de suferit. Pentru a putea eficientiza la maxim combustibilul folosit în centrală, ai putea alege un model cu ardere tip lumânare.

Centralele Stropuva folosesc acest principiu de ardere foarte apreciat în rândul utilizatorilor de centrale pe lemne.

Reglează flacărapentru a obţine o ardere optimă

Folosind arderea tip lumânare recomandată mai sus, ai parte de o ardere optimă. În cazul în care alegi să cumperi o centrală cu ardere de jos în sus, atunci ai grijă ca flacăra să nu fie prea mică, deoarece în acest caz va rezulta foarte mult fum, dar nici prea mare, pentru că lemnul va arde prea repede.

Nu toate centralele pe lemne oferă posibilitatea reglării flăcării, motiv pentru care ai putea avea în vedere sistemele Stropuva pe care le-am recomandat şi mai sus.

Foloseşte un termostat pentru a controla temperatura

Un ultim sfat practic ce te va ajuta să sporeşti eficienţa centralei tale este folosirea unui termostat. Folosind un astfel de dispozitiv, vei reuşi să gestionezi energia în mod eficient, iar astfel costurile pentru încălzire vor fi şi ele reduse.

Pune în practică recomandările noastre iar în acest fel vei reuşi să eficientizezi arderea centralei tale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.