Fie că lucrezi în domeniul arhitecturii şi construcţiilor sau îţi doreşti ca locuinţa visurilor tale să devină realitate, optimizarea inteligentă a spaţiului este principalul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când începi proiectarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Optimizarea spaţiului se referă la modul în care acesta va fi utilizat şi distribuit, însă trebuie să acorzi atenţie şi funcţionalităţii propriu-zise, care va garanta siguranţa locuitorilor şi calitatea vieţii pe care o vor avea.

Automatizarea inteligentă, un aspect important în optimizarea clădirilor

            Siguranţa locuitorilor şi calitatea vieţii sunt principii esenţiale atunci când vorbim despre utilizarea unui spaţiu. Arhitectura modernă permite, în prezent, să fie luate măsuri de siguranţă şi confort cu ajutorul unor sisteme inteligente, precum automatizarea ferestrelor - acest sistem este mai mult decât necesar pentru orice clădire construită, deoarece va fi o soluţie optimă în caz de incendiu, un incident care poate pune în pericol viaţa oamenilor aflaţi în clădire. De asemenea, această automatizare poate fi şi o soluţie excelentă pentru sistemul de ventilaţie al clădirii.

            Un sistem eficient de automatizare a ferestrelor este, astfel, esenţial pentru siguranţa locuitorilor în cazul unui incendiu, însă poate fi şi o cale excelentă de aerisire naturală a locuinţei. Cu atât mai mult, beneficiile unui astfel de sistem nu se opresc aici.

            Deoarece automatizarea ferestrelor reprezintă un sistem de aerisire natural, acest lucru va ajuta la economisirea energiei electrice. Spre deosebire de sistemele de aerisire obişnuite, acest sistem foloseşte o unitate de control care primeşte informaţii despre condiţiile de mediu, precum temperatură, ploaie, vânt şi calitatea aerului din interior. În funcţie de datele primite, acest sistem poate declanşa deschiderea sau închiderea ferestrelor, ceea ce va optimiza aerisirea naturală a clădirii cu un cost minim de energie.

            În funcţie de setări şi de condiţiile de mediu, sistemul poate controla deschiderea parţială a ferestrelor indiferent de momentul zilei. Astfel, acest sistem poate deveni o soluţie excelentă pentru aerisirea clădirilor în mod natural, dar şi o metodă eficientă de a economisi resurse, în special din punct de vedere financiar, contribuind la reducerea costurilor de încălzire sau răcire. Pe kadra.ro poţi descoperi toate detaliile acestui sistem, precum şi principiile de funcţionare şi beneficiile pe care acesta le aduce unei clădiri.

            De asemenea, acest sistem de aerisire poate fi foarte folositor pentru „clădirile verzi”, deoarece acestea trebuie să respecte anumite norme când vine vorba despre emisiile de dioxid de carbon în atmosferă (emisii care sunt foarte reduse, în comparaţie cu un sistem normal de ventilaţie). Cu atât mai mult, automatizarea ferestrelor permite optimizarea calităţii aerului din interior, un aspect important mai ales pentru mediul urban. Automatizarea poate face parte dintr-un sistem independent sau integrat şi poate respecta diferite setări, în funcţie de nevoile clădirii. Cu toate acestea, în caz de incendiu, acest sistem funcţionează independent de orice setare şi declanşează deschiderea completă a ferestrelor pentru desfumarea rapidă şi eficientă a clădirii, odată ce senzorii sunt activaţi. Astfel, se realizează cu succes evacuarea fumului şi gazelor, în timp ce este introdus aer curat în clădire.

            Indiferent de tipul clădirii, siguranţa locuitorilor şi calitatea vieţii acestora trebuie să fie pe primul loc. Astfel, un sistem de automatizare a ferestrelor este mai mult decât necesar, fiind o metodă modernă şi eficientă de a asigura ventilaţia naturală şi siguranţa în caz de incendiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.