Din 2004, Realkom Imobiliare (www.realkom.ro) este alături de tine şi îţi oferă suport specializat când vine vorba de vânzari sau închirieri de apartamente în Bucureşti, iar în articolul de astăzi îţi vorbeşte despre cumparare spatiu Bucureşti vs închiriere spaţiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A cumpăra sau a închiria spaţiul unde locuieşti  este o decizie majoră. Nu afectează doar banii care îţi rămân la sfârşitul lunii (în cazul în care ai o rată), dar îţi afectează şi stilul de viaţă şi câţi bani poţi să strângi de-a lungul anilor.  Ambele decizii trebuie foarte bine cântărite.  Oamenii închiriază pentru flexibilitatea mutării, dar şi pentru responsabilitatea minimă care atârnă pe umerii lor. Dar totuşi acea chirie lunară poate fi considerată o pierdere de bani care îmbogăţeşte de fapt pe altcineva.  În mod similar, dacă proprietarul doreşte să vândă sau să mărească acea chirie, e posibil să fi nevoit să te muţi imediat, bineînţeles, depinde şi de clauzele contractuale.

Decizia de închiriere spaţiu Bucureşti

Predictibilitatea cheltuielilor în cazul unei chirii te poate face să alegi această variantă, în ideea în care atunci când cumperi o casă vor fi luni în care vei plăti doar cheltuielile de întreţinere, electricitate etc. , dar şi luni în care, dacă stai la o casă, de exemplu, trebuie să schimbi acoperişul.

Ai acces la diverse dotări pe care altfel poate nu ţi le-ai putea permite. De exemplu: o piscină, o sală de fitness, anumite dotări de lux ale casei închiriate, o bucătărie foarte frumoasă, antifonare, un mobilier luxos, high technology etc.

Să nu uităm şi avantajul de a te muta din acea casă oricând doreşti, dacă  hotărăşti să pleci din ţară sau te muţi cu serviciul, poţi pleca oricând.

Nu plăteşti impozite pe proprietate. Nu îţi trebuie nici un avans, ca în cazul unui credit ipotecar. De cele mai multe ori, se cer o chirie sau două ca gaj.

Uneori banii pe care renovarea unei case îi presupune pot fi mai mulţi decât costul casei în sine. Mai ales dacă facem referire la case foarte vechi, cu o structură de rezistenţă nu tocmai bună, un acoperiş dărâmat. Astfel că un cumpărător s-ar putea să iasă pe minus.

Nu există costuri de asigurare a casei.

Decizia de cumpărare spaţiu Bucureşti

Să fii proprietar îţi oferă o mare siguranţă şi stabilitate. Nu trebuie să răspunzi pentru nimic din ceea ce faci în propria casă, poţi să îţi decorezi spaţiul cum îţi doreşti. Dar nu oricine îşi poate permite să cumpere o casă. Să plăteşti o rată lunară timp de 20-30 de ani nu este tocmai visul unui om.

Mulţi experţi financiari consideră că în cazul unui credit ipotecar, acesta nu trebuie să depăşească  28% din venitul net lunar, iar datoriile lunare să nu aibă o valoare mai mare de 36%. Acest lucru este oricum incert, mai ales acum, când îţi poţi pierde slujba de la o zi la alta.

De asemenea, o casă sau un apartament îşi poate pierde valoarea o dată cu trecerea anilor, dar poate şi să îşi crească valoarea. E un risc pe care ţi-l asumi, dar care îţi poate aduce foarte mulţi bani în viitor.

Acesta este un articol oferit de Realkom Imobiliare, cu sfaturi şi informaţii utile când vine vorba de acte necesare vânzare apartament. Pentru mai multe informaţii şi consultanţă specializată, apelează la agenţii noştri imobiliari (Cristi Stanciu: 0723.620.112) şi intră pe site-ul nostru, www.realkom.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.