De când au apărut pe piaţă scutecele moderne, de tip pampers, grija mamelor este doar de a schimba scutecul. Acestea au uşurat cu mult munca de părinte, fiind în fond igienice, de unică folosinţă, extrem de practice. De la acest moment revoluţionar de altfel o altă grijă şi-a făcut însă loc - de data aceasta este vorba despre toleranţa pielii de bebeluş la suprafaţa pampersului, un motiv în plus pentru care unii sunt de părere că scutecul clasic este mai degrabă preferat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între scutece sau chilotei ce punem la bebelusi? Răspunsul potrivit vine mai degrabă din teoria practică a testării. Cu alte cuvinte, experienţa fiecăruia pare să fie diferită. Puţine sunt cazurile în care pielea de bebeluş nu agreează suprafaţa scutecului, dat fiind că marile branduri sunt preocupate de formule tot mai îmbunătăţite şi folosesc materiale dintre cele de top. Secretul constă şi în puterea de absorbţie, ce ar trebui să fie rapidă, astfel încât pielea să rămână uscată.

Greşeli în folosirea scutecelor

Indiferent că vorbim despre cele clasice, cu închidere prin bandă laterală sau de tip chiloţel, scutecul trebuie să fie bine fixat. Sunt apreciate cele cu benzi de protecţie, pentru ca şi cel mai energic dintre copii să poată avea scutecul fix pe toată durata purtării.

Garantând ore în şir de protecţie, scutecele nu trebuie totuşi purtate fără perioade de expunere la aer a pielii. Pediatrii recomandă acest lucru pentru a evita formarea de umiditate pe piele, când imediat după spălare copilul este împachetat rapid în pampers. Acest lucru poate duce la iritaţii deopotrivă.

La scutecele clasice, sunt de evitat strângerea prea tare la nivelul abdomenului. În fapt greşeala se referă la alegerea acelui tip de pampers care nu corespunde cu kilogramele celui mic. Un scutec mai mare va acoperi mare parte din abdomen, însă nici când este prea tare strâns nu poate garanta protecţie absolută, pentru că sunt posibile scurgerile laterale.

Întoarcerea la clasic - scutece din finet, refolosibile

Încă există mare căutare şi pentru scutecele clasice, din bumbac 100%. Magazinele de specialitate precum Nichiduta.ro includ în ofertele lor şi astfel de opţiuni. Sunt considerate ideale pentru că suprafaţa unui material natural exclude orice posibilă reacţie alergică a pielii atunci când este folosit.

Şi de această dată producătorii ne surprind cu ingeniozitate, întrucât Nichiduta.ro propune spre exemplu un tip de scutec textil, ce poate deveni produs multifuncţional. Asta înseamnă că poate juca rol şi de şal perfect pentru alăptare, o protecţie pentru pat sau cărucior, păturică de ocazie sau simplu scutec clasic de înfăşat, dar cu putere optimă de absorbţie.

O diferenţă între cele două opţiuni poate fi făcută la capitolul preţ. Mai ales la început, în primul an, scutecele folosite sunt în număr destul de mare, cu o frecvenţă ce nu poate fi trecută în statistici, în mod clar. Sunt preferate deci stocurile de scutece pentru că sunt indispensabile.

Nichiduta.ro dispune de oferte atât la scutecele de tip pampers, cât şi la cele de tip textile, ce se pot comanda în set. Oferta este disponibilă online, în cadrul paginii nichiduta.ro. Orice comandă va fi livrată în scurt timp, fiecare produs având şi estimare a termenului de livrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.