Trandafirii nu sunt doar un simbol al frumuseţii şi al afecţiunii, al iubirii, ci sunt un ingredient absolut fermecător pentru cei care doresc să adauge un miros îmbietor mâncărurilor lor, în special dulciurilor. Ţări precum Bulgaria şi Turcia au început cultivarea acestei plante încă din anii mileniului trecut, devenind un simbol venerat de turiştii care vizitează plantaţiile de trandafir şi doresc să achiziţioneze un suvenir. Nu este degeaba faptul că trandafirii au devenit cele mai plantate flori din lume, fiind uşor de întreţinut, dacă au fost împământaţi corespunzător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată ce trebuie să ştii dacă doreşti să aduci trandafiri în casa sau grădina ta

            În primul rând, asigură-te că solul proprietăţii tale este fertil, iar soarele este prezent în locul unde vor fi plantaţi trandafirii cel puţin 6-7 ore pe zi, pentru a evita producerea de mucegai la rădăcina acestora. Momentul din an perfect pentru plantarea acestora este toamna, în special luna Noiembrie, având suficientă umiditate pentru ca rădăcinile să se poată dezvolta, iar pământul nu va avea la fel de mulţi dăunători, precum insecte sau anumiţi viruşi care pot afecta întreg procesul, cum ar avea vara. Dacă doreşti să „mergi la sigur” în creşterea acestora în timpul anotimpului rece, poţi să foloseşti o sticlă de plastic tăiată în jumătate aşezată chiar deasupra lor, pentru a crea un scut împotriva îngheţului.

            Dacă optezi pentru un trandafir la ghiveci, din diferite motive ale lipsei de spaţiu sau pur şi simplu doreşti să ai trandafirul cât mai aproape de tine, atunci tipul perfect de trandafir pentru tine este cel pitic. Acesta poate fi plantat într-un pământ special, cu îngrăşământ, cel mai sigur într-un vas de plastic, care nu reţine umezeala în exces şi nici nu usucă pământul, precum cel din teracotă. Trandafirul pitic preferă cât mai multă lumină şi căldură, pentru a creşte cât mai repede şi mai frumos, iar udatul, este recomandat să fie mai bogat în timpul sezonului cald, iar mai scăzut în timpul celui rece.

            Dacă doreşti să profiţi la maxim de beneficiile trandafirilor tăi, este bine să afli următoarele lor proprietăţi: uleiul său este antibacterian, tonifiant şi hidratant, fiind folosit în fabricarea cosmeticelor, în special celor pentru acnee şi faţă; petalele sale au efect medicinal atunci când sunt consumate în ceai, cum ar fi înlăturarea amigdalitei, laringitei, bronşitei sau chiar şi a gripei. Apa de trandafir, de asemenea, poate vindeca acneea, reduce pungile de sub ochi, menţine un pH echilibrat al pielii, dar şi poate acţiona ca un balsam de păr natural, înlăturând mătreaţa şi oferind părului o strălucire cu un miros îmbietor.

            Un alt tip de trandafiri care poate oferi un nou „look” casei tale este cel căţărător/curgător. Aceştia înfloresc pe toată durata verii, fiind nu doar un spectacol vizual, ci şi o sursă de parfum pe întreaga arie a grădinii tale. Aceştia au nevoie de mai mult spaţiu pentru a se desfăşura, ajungând şi la înălţimi de peste 3 metri, de aceea este recomandat să le pui la dispoziţie cât mai mult spaţiu, precum un gard, o arcadă sau o structură metalică, sau chiar şi faţada unei clădiri.

            Aşadar, dacă doreşti să aduci simbolul iubirii, al frumuseţii şi sensibilităţii în casa ta, accesează site-ul celor de la Verdena.ro şi alege viitorii tăi trandafiri, disponibili în 11 culori, fiecare potrivit gustului tău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.