Echipa formată designerul Simina Filat (leader de proiect), arhitectul dr. Emil Ivănescu şi arhitectul Min Hong (Novum – Franţa) a obţinut o finanţare de 60.000 de euro de la Uniunea Europeană pentru proiectul Ruumy, un produs multifuncţional cu multiple utilizări, de la obiect de mobilier, până la piesă vestimentară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este mai mult decât o simplă finanţare şi  nu se limitează la suma efectivă de bani primită pentru a sprijini producţia şi comercializarea Rummy. Miza competiţiei se materializează pe mai multe planuri, primul fiind cel de recunoaştere a unui proiect şi a unui autor, ca valoare creativă de nivel global, dar şi de adoptare şi integrare a acestuia în sistemul noii economii, prin metode de mentorat şi susţinere”, a declarat designerul roman Simina Filat. „Al doilea plan este cel de constituire a unor comunităţi creative funcţionale, sustenabile şi inovatoare, capabile să schimbe mentalităţi. Aceste entităţi creative au ca misiune să susţină schimbarea, nu doar pe plan cultural, cât mai ales economic, iar al treilea plan este sprijinul financiar pentru realizarea în condiţii excepţionale a prototipului ales.”

În competiţia organizată de Uniunea Europeană prin intermediul parteneriatului WORTH au fost înscrise 183 de proiecte din Europa, 65 dintre acestea, printre care şi Rummy, primind finanţare pentru producţie şi distribuţie.

Echipa româno-tranceză va beneficia de o finanţare de 60.000 euro, care include sprijin financiar pentru a transforma conceptul într-un produs comercial şi a-l introduce pe piaţă (10.000 de euro), coaching personalizat şi mentorat în privinţa designului, tehnologiei, proceselpr de fabric aţie şi strategiei de business, participare la două târguri internaţionale şi activităţi de networking (50.000 de euro).

Ruumy este un perete arhitectural, modular, care poate fi combinat pentru a forma pereti despartitori, dressing, articole de mobilier pentru casa sau chiar articole de îmbrăcăminte. Designul permite transformarea dressingul într-un articol de îmbrăcăminte, geanta sau obiecte de casa.

Realizat din material moale, Ruumy este un dressing modular în formă de puzzle cu până la 10 utilizări extrem de funcţionale. Produsul îi ajută pe cei care se deplasează frecvent să muncească şi să transporte cu uşurinţă o parte din mobilierul lor.

Numele produsului a fost ales prin alaturarea cuvinetlor „room” (camera), Roomies (colegi de locuinţă, care îşi împrumută deseori lucrurile unul altuia) şi „Remy” (joc de societate).

Despre Simina Filat

Simina Filat face parte din noul val de creatori romani care răspund punctual, prin soluţii strategice, utilizând instrumente creative, provocărilor complexe cu care se confruntă societatea actuală.

Rezultatele gândirii sale creative, respectă criteriile misiunii asumate, de a crea premizele unui viitor sustenabil, prin abordarea unui nou mod de a percepe realitatea ca sistem integrativ: realitatea fizică, virtuală, realitatea augmentată (Augmented reality - AR), tehnologia comunicării şi elementele culturii postinternet.

Simina Filat este designerul din spatele brandului „Simina Filat Design”, care are la activ cel puţin 100 de produse comerciale virale. În cadrul brandului a fost deschisă o direcţie de cercetare, care să răspundă la schimbările disruptive ale acestui moment istoric.

Despre Worth Partnership Projects

Proiectul de parteneriat "WORTH", o iniţiativă a Uniunii Europene,  sprijină colaborările între IMM-uri şi designeri start-up, producătorii şi firmele de tehnologie pentru a crea produse şi idei inovatoare şi bazate pe design. Iniţiativa este finanţată în cadrul programului COSME şi este implementată de un consorţiu din întreaga Europă, având convingerea că industriile creative (IMM-urile şi start-up-urile) sunt factorii-cheie ai creşterii economice în Europa.

Proiectul de parteneriat WORTH este finanţat prin Programul COSME al Uniunii Europene pentru competitivitatea întreprinderilor şi pentru întreprinderi mici şi mijlocii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.