Invictus România, alături de Adrian Măniuţiu şi partenerul strategic EM360, dă startul Campaniei #ROMÂNIAeINVICTUS vineri, 23 aprilie. Pornind de la destinele celor 177 de militari răniţi în operaţiuni militare, ne-am propus să strângem 177.000 de euro pentru tratamente şi dispozitive medicale specifice, echipamente sportive şi tehnice, dar şi pentru nutriţia şi recuperarea veteranilor sportivi, atât de importante pentru participarea echipei Invictus România la Jocurile Invictus din 2022, de la Haga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru asta, vom pedala, vom alerga sau vom înota alături de cât mai mulţi voluntari dornici să se alăture visului veteranilor care au renăscut mutând lupta în arenele sportive.

Alături de noi, la startul campaniei va fi şi directorul Statului Major al Apărării, general-maior Corneliu Postu, care va pedala împreună cu Lotul de ciclism al echipei Invictus România. Începând cu ora 10:30 vor parcurge 37 de kilometri simbolici din Piteşti, de la Poarta Eroilor (Pădurea Trivale), până la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, din Curtea de Argeş, unde vor păstra un moment de reculegere în memoria camarazilor căzuţi la datorie.

Pe lângă promovarea proiectului de recuperare prin sport a militarilor răniţi, Campania #ROMÂNIAeINVICTUS are ca obiectiv şi atragerea de sponsori şi parteneri în vederea sprijinirii participării la Jocurile Invictus.

Suntem onoraţi că va pedala împreună cu noi şi Eduard Grosu, sportivul care la doar 21 de ani a devenit primul ciclist profesionist din România şi care acum se pregăteşte să ne reprezinte la Jocurile Olimpice de la Tokyo. De asemenea ni se vor alătura atât Adi Marcu - Vicecampion Naţional Under 23 la ciclism şi Valentin Afrasinei - Campion Naţional Cadeţi, cât şi alţi 4 campioni naţionali de la categoriile copii, toţi membri ai echipei EG Cycling Academy.

DESPRE INVICTUS ROMÂNIA

Povestea Invictus România a debutat în anul 2014, atunci când un grup de voluntari militari şi civili, inspiraţi de organizarea la Londra a primelor jocuri Invictus sub patronajul prinţului Harry de Wales, al Marii Britanii, au început un proiect de educaţie care, dincolo de ideea de promovare a valorilor militare şi naţionale, şi-a propus să sensibilizeze societatea civilă asupra recunoştinţei care se cuvine camarazilor răniţi în acţiuni militare şi să ducă şi militarii răniţi români la Invictus Games.

Toate poveştile încep cu sintagma „A fost odată...”, însă povestea Invictus România începe cu „A fost, este şi va continua”, pentru că nu se va sfârşi niciodată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.