Orice plan de tratament începe cu o examinare detaliată a situaţiei de sănătate a pacientului şi cu un diagnostic stabilit în urma tuturor evaluărilor. Una dintre cele mai eficiente şi sigure metode existente în medicină la ora actuală sunt radiografiile, reprezentări imagistice detaliate a unor organe sau sisteme de organe prin care se pot observa modificările anormale a ţesuturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă te afli în căutarea unei clinici de radiologie in Bucuresti, Eminescu 100 te aşteaptă cu unele dintre cele mai moderne aparaturi!

Ce este radiologia?

Radiologia reprezintă o ramură a medicinei paraclinice utilizată în stabilirea diagnosticelor concrete prin intermediul reprezentărilor imagistice obţinute cu ajutorul razelor X. Pe lângă consultul de rutină şi anamneză, medicul are posibilitatea să analizeze la nivel structural organele şi ţesuturile interne pentru a putea observa dacă există modificări anormale care trădează existenţa sau riscul de dezvoltare al unei afecţiuni.

Când sunt necesare examenele radiologice?

Radiologia se utilizează în aproape toate ariile medicinei, de la stomatologie, ginecologie, cardiologie, la traumatologie sau chiar neurologie datorită eficacităţii demonstrate a radiaţiilor ultraviolete în a reda cu exactitate situaţia internă a organelor. Drept urmare, aceste proceduri se utilizează în completarea tuturor controalelor medicale amănunţite, atunci când există suspiciunea unei boli, dar şi înaintea sau după efectuarea unei intervenţii chirurgicale pentru a asigura reuşita acesteia în condiţii de maximă siguranţă.

Ce afecţiuni poţi depista cu ajutorul radiografiilor?

Radiografiile sunt foarte utile medicului specialist deoarece îl ajută să analizeze în detaliu situaţia pacientului, dincolo de simptomatologia pe care acesta o reclamă. Cele mai dese situaţii în care se recomandă efectuarea unei evaluări radiologice sunt:

  • suspiciunea unei fracturi;
  • evaluarea unor tumori la nivelul oaselor şi organelor;
  • analiza infecţiilor şi a nivelului de răspândire;
  • pentru a diagnostica sau monitoriza boli: cardiovasculare, pneumologice şi respiratorii, osoase, neurologice şi nu numai.

Cum te pregăteşti pentru o radiografie?

Chiar dacă examenele radiologice sunt proceduri complexe cu mare importanţă în stabilirea unui plan de tratament corect, efectuarea acestora este foarte simplă şi fără pic de disconfort pentru pacient. Singura pregătire pe care acesta trebuie să o facă înainte să fie expus pentru câteva secunde la aparatul de radiologie este să renunţe la toate elementele metalice din dotare, de la bijuterii, la telefon sau curele. Acestea pot influenţa rezultatul radiografiei, ceea ce sporeşte riscul unei interpretări greşite a imaginilor.

Sunt razele X periculoase pentru organismul uman?

Cantitatea de radiaţii utilizată pentru a efectua o radiografie este similară cu câteva zile de expunere la radiaţiile existente în mod natural în mediul înconjurător sau cu două zboruri cu avionul. Radiografia dentară este cea mai inofensivă din acest punct de vedere, iar la polul opus se situează radiografiile de coloană lombară de profil, care reprezintă echivalentul a câteva luni de expunere continuă la radiaţiile din mediul înconjurător. Cu toate acestea, pentru copiii de vârste fragede, cât şi pentru femeile însărcinate, se recomandă evitarea radiografiilor şi se optează mai des pentru ecografii.

Programează-te online la Clinica Eminescu 100

Clinica Eminescu 100 este locul în care poţi beneficia de servicii profesioniste, aparatură de ultimă generaţie şi specialişti atenţi la nevoile tale, de fiecare dată când apare necesitatea realizării unei radiografii de orice tip. Tot ce trebuie să faci pentru a stabili o programare la clinică este să intri pe site-ul acesteia şi să completezi formularul din pagina special destinată serviciilor de radiologie. Vei fi contactat în scurt timp de către un membru al echipei pentru a-ţi confirma locul şi a-ţi prezenta în detaliu procedura în aşa fel încât să scapi de emoţii în momentul în care vei păşi în cabinet.

Sporeşte acurateţea controalelor medicale cu ajutorul radiografiilor detaliate efectuate în cadrul clinicii Eminescu 100!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.