Mediul de afaceri este unul dinamic şi complex, iar succesul unei companii nu mai poate să fie garantat doar prin abordări tradiţionale. Tehnologia evoluează cu viteza luminii, iar preferinţele oamenilor şi implicit ale clienţilor, se schimba foarte repede. Competiţia este acerbă şi firmele se confruntă cu provocări complexe. Astfel,în fiecare zi companiile trebuie să ştie cum să rămână în pas cu vremurile. În acest context, consultanţa în afaceri a devenit un factor esenţial pentru succesul şi dezvoltarea durabilă a oricărei organizaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La bază este vorba despre un set de competenţe şi de expertiza unor profesionişti cu experienţă şi foarte multe cunoştinţe în diverse domenii ale afacerilor. Consultanţii de afaceri sunt adevăraţi ghizi care îşi ajută colaboratorii să navigheze pe terenul stâncos al afacerilor, vă ajută să evitaţi capcanele business-ului şi să valorificaţi oportunităţile pentru a atinge obiectivele strategice.

Lucian Oprea conduce Departamentul de Consultanţă din cadrul companiei de IT Arggo, având experienţă în consultanţă financiar-contabilă de peste 15 ani, lucru care l-a ajutat să strângă în jurul său o echipă de profesionişti cu ajutorul căreia să ofere servicii de consultanţă de business pentru unele din cele mai competitive companii pe diferite segmente de activitate.

Încă de la înfiinţarea Arggo acum 9 ani, digitalizarea a fost şi este o prioritate pentru noi, iar consultanţa IT este prioritară. Aceasta contribuie semnificativ la obţinerea unui avantaj competitiv, indiferent de industria din care compania face parte, prin identificarea celor mai optime soluţii de infrastructura IT sau soluţii de Enterprise Resource Planning (ERP) pentru valorificarea noilor tehnologii. Oferim consultanţă şi suport informaţional, clienţilor şi tuturor celor care care utilizează ERP-uri din suita Microsoft Dynamics 365 (Business Central, Navision, AX, Finance&Operations), cât şi licenţiere. Consultanţii noştri, colegii mei din Arggo au o vastă experienţă în implementarea de soluţii de tip ERP. Suntem la curent cu cele mai noi tehnologii IT, cu reglementările de ordin legislativ impuse de autorităţile fiscale din România. De exemplu, în România strategia de digitalizare a ANAF şi iniţiativa privind introducerea fişierului standard de audit pentru taxe (SAF-T), RO e-Factura sau RO e-Trasport joacă un rol important. Pentru a satisface nevoile specifice fiecărui client în parte şi specific pentru raportarea SAF-T avem deja în cadrul Arggo două soluţii: o soluţie care se adresează acelor companii care utilizează ERP-uri din suita Microsoft Dynamics (Business Central, Navision, AX, Finance & Operations) denumită Arggo SAF-T for Dynamics şi o soluţie de sine stătătoare dezvoltată cu ajutorul platformei Timeqode, care se adresează acelor companii care nu au implementat un sistem ERP Microsoft Dynamics. Soluţia este numită Timeqode SAF-T by Arggo şi poate fi implementată indiferent de ERP-ul utilizat de companie. Astfel, aplicaţia validează datele din diverse sisteme, generează fişierul XML şi menţine un istoric al declaraţiilor şi al informaţiilor încărcate.”, a declarat Lucian Oprea, Business Solutions Manager în cadrul Arggo.

5 motive pentru care consultanţa în afaceri aduce un plus afacerii dumneavoastră

Rolul serviciului de consultanţă în business este unul cât se poate de clar. Ajută la identificarea problemelor, dar şi a oportunităţilor şi soluţiilor potrivite pentru ca afacerea să crească. În felul acesta, sunt atinse obiectivele mult dorite.

·        Creşterea afacerii. Unul dintre principalele motive pentru care companiile recurg la consultanţă este acela de a-şi accelera creşterea, dar, totodată, ţintesc şi îmbunătăţirea eficienţei operaţionale. Un consultant de business poate ajuta o companie să dezvolte un plan de afaceri pe termen lung şi să identifice pieţe noi în care se poate extinde.

·        Optimizarea costurilor. Costurile sunt întotdeauna în prim plan atunci când vine vorba despre afaceri. Lipsa cunoştinţelor în gestionarea şi optimizarea costurilor poate fi un aspect dăunător business-ului. De aceea rolul consultantului în afaceri este esenţial. Acesta are astfel de cunoştinţe şi poate sugera modalităţi personalizate de reducere a costurilor.

·        Perspectivă de ansamblu. Consultanţii în afaceri întotdeauna vor oferi o perspectivă neataşată, rece şi în concordanţă cu piaţa actuală şi bazată pe predicţiile viitorului. Datorită acestui lucru, oportunităţile şi riscurile sar mai repede în ochi. Şi în gândire.

·        Economisirea timpului şi a resurselor. Angajarea unui consultant în afaceri te ajută să economiseşti timp şi resurse în compania ta. Acesta preia sarcinile specifice, permiţând astfel personalului să se concentreze pe sarcinile lor uzuale.

·        Acces la resurse suplimentare. Pentru toate analizele lor, consultanţii folosesc diverse instrumente pentru a obţine date relevante. Cu ajutorul lor veţi putea lua decizii inteligente şi obţine rezultate îmbunătăţite.

Prin urmare, dacă doriţi sugestii bazate pe informaţii şi soluţii deja testate, care să vă ajute să navigaţi în piaţa din prezent caracterizată de numeroase aspecte greu de gestionat, apelaţi cu încredere la specialiştii în domeniu. În portofoliul Arggo sunt clienţi precum Viarom, Secom, Baumit, Automobile Bavaria, Agrii România, Băneasa Shopping City, KFC, Pizza Hut, Kruk, Klass Wagen, Klarwin, Kwizda Agro, Titan Machinery etc., clienţi care valorifică soluţiile Arggo deoarece acestea optimizează rapid procesele lor, oferind în acelaşi timp servicii de calitate superioară, reducând costurile operaţionale şi îmbunătăţind profitabilitatea afacerii lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.