Într-un context în care investiţiile în startup-uri de tehnologie au stagnat în ultimii 2 ani, iar sentimentul de prudenţă a fost predominant în industria de venture capital, ROCA X Venture Capital anunţă un final de 2023 şi un prim trimestru de 2024 extrem de active. Prima veste importantă este achiziţia CODA Intelligence, un startup românesc specializat în soluţii de cybersecurity, de către PDQ, o importantă companie americană de software, având produse complementare cu ale CODA, şi cu operaţiuni la nivel global.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Odată cu această achiziţie strategică, PDQ a anunţat şi lansarea PDQ Detect, o soluţie inovativă dezvoltată cu ajutorul startupului românesc CODA Intelligence, pentru scanarea şi gestionarea vulnerabilităţilor de software.

CODA Intelligence este una dintre primele companii identificate şi selectate de echipa ROCA X, în 2019. La la momentul respectiv, echipa CODA avea doar un produs minim viabil (MVP). Pentru a susţine ambiţiile fondatorilor de a dezvolta un produs destinat în principal pieţei din USA, având în vedere stadiul incipient a startup-ului, a fost necesară o finanţare sindicalizată. Acestă finanţare a fost iniţiată de ROCA X, care a cooptat alături şi alţi co-investitori de încredere. Top of FormTop of Form

 „La mai puţin de cinci ani de la înfiinţarea fondului, acest exit semnificativ dintr-un startup susţinut încă dintr-un stadiu incipient demonstrează capacitatea ROCA X de a identifica nestemate neşlefuite şi de a cultiva un portofoliu de startup-uri cu potenţial de creştere exponenţială. De asemenea, acest exit confirmă potenţialul pieţei din România şi, mai important, dedicarea noastră de a ne ţine promisiunea faţă de investitorii noştrii, IRR-ul rezultat din această tranzacţie fiind de 50%”, a declarat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X. „Suntem încântaţi să sărbătorim încă un exit de impact şi suntem mândri că am jucat un rol esenţial în parcursul de creştere al CODA Intelligence în domeniul securităţii cibernetice”.

După o perioadă de prudenţă, ecosistemul de startupuri dă semne de optimism. În ceea ce priveşte activitatea din primul trimestru al acestui an, ROCA X mai anunţă şi alte investiţii în startup-urile din portofoliul său, demonstrând angajamentul continuu al VC-ului românesc în a stimula utilizarea tehnologiei disruptive pentru a crea impact pozitiv la nivelul societăţii şi de a contribui la dezvoltarea ecosistemului de startupuri.

ROCA X a participat la runda de finanţare a fintech-ul FilmChain, companie aflată deja în portofoliul ROCA X, având ca investitor principal fondul Holt IntersXion, VC din Canada, specializat în industria de entertaiment şi fintech, în care activează şi FilmChain. La runda de finanţare în valoare de $3M (£2.3M) au participat şi alţi reprezentanţi ai industriei, precum TechAngels Romania, DeBa Ventures, Hearst etc., iar runda este încă deschisă pentru un tichet de 0.5 milioane de dolari, investitorilor doritori. Filmchain este o companie de tehnologie financiară (fintech), cu sediul în Londra, fondată de două românce, specializată în gestionarea veniturilor în timp real din industria internaţională de film, televiziune şi gaming.

În acest prim trimestru, fondul ROCA X a iniţiat runde de finanţare follow-on şi către startupurile iFactor şi Munevo, pentru a susţine planurile acestora de creştere. „La ROCA X, credem că tehnologia disruptivă poate a aduce schimbări pozitive la nivelul societăţii şi poate crea valoare adaugată. De aceea, în ultimele 12 luni, am continuat să susţinem companiile care au arătat rezilienţă prin investiţii totale în valoare 1,5 milioane euro, ceea ce reprezintă un procent considerabil din dimensiunea fondului nostru în companii, precum Bunnyshell, Kinderpedia, Milluu, Medicai, Rayscape şi Munevo, alături de investitori existenţi şi noi, contribuind, totodată, cu know-how şi mentorat”, a adaugat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

Despre ROCA X - For dreams too big to be built alone

ROCA X, este un venture capital de 12 milioane de euro, finanţat integral privat, care investeşte în start-upuri disruptive din tehnologie aflate la început de drum în faza de Pre-Seed şi Seed. În decembrie 2021, echipa de management a ROCA X a devenit primul Administrator de fonduri de investiţii alternative EuVECA din România, înregistrare ce îi va permite administrarea de portofolii de fonduri cu capital de risc de pe teritoriul Uniunii Europene, baza de funcţionare fiind regulamentul Uniunii Europene privind fondurile europene cu capital de risc.

ROCA X este un brand lansat de Impetum Group, grupul românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business în oricare etapă din viaţa unei companii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.