Alimentarea cu apă a locuinţei şi gospodăriilor reprezintă o necesitate indispensabilă. Mai ales acolo unde cantităţile necesare depăşesc media la nivel de ţară, se impune a beneficia de un sistem hidrofor de calitate, care să satisfacă această nevoie. Despre acest tip de dispozitive se ştie că reprezintă ansambluri de piese hidraulice ce sunt responsabile de asigurarea unei presiuni corespunzătoare in reţeaua de distribuţie a apei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Shop-einstal.ro, magazin online complex – specializat în echipamente şi dispozitive diverse, iese în întâmpinarea celor care doresc să suplinească această necesitate cu soluţii din cele mai variate, vizând sisteme hidrofor în regim de pompă submersibilă. Acestea la rândul lor vin sub diverse caracteristici, fiind concepute special pentru a se plia pe nevoi si preferinţe diverse. În funcţie de asta, utilizatorii pot alege între pompele de acest tip, ce se scufundă la diverse adâncimi în apă.

De obicei alegerile se opresc asupra variantei reprezentată de sistemul hidrofor monobloc cu pompă de suprafaţă, adică mai simplu spus hidroforul.

De ce este hidroforul atât de popular în alegeri?

Mulţi se ghidează într-o astfel de alegere mai ales după costurile mult mai scăzute, cu toate că avantajele vizează în mod deosebit facilitatea cu care se pot pune în funcţiune şi utiliza. Este tipul de sistem potrivit pentru amplasarea într-un cămin, în ideea alimentării cu apă potabilă.

Cu toate acestea nu toţi sunt conştienţi încă de avantajele pe care le are sistemul. Mai departe aflam de la specialişti în domeniu care sunt câteva dintre aspectele ce recomandă această soluţie pentru alimentarea locuinţei cu apă.

  • Spre deosebire de alte astfel de sisteme, acesta se remarcă prin faptul că nu produce zgomote deranjante, fiind aproape insesizabile. Motivul îl reprezintă faptul că pompa din dotarea sistemului este scufundată în lichidul pe care îl pompează.
  • Avand o capacitate dată a rezervorului presurizat, acest model de hidrofor prezintă posibilitatea de a alege pompa independent de cantitatea acestuia. La fel stă situaţia şi în cazul rezervorului.
  • Prezintă o fiabilitate, un randament şi performanţe net superioare alternativelor atunci când vine vorba despre exploatare.
  • Nu ridică probleme cu privire la cavitaţie, la răcirea pompei întrucât acţionează sub apă, dar nici în ceea ce priveste amorsarea pompei.
  • Totodată este preferat sistemul hidrofor pentru că nu implică nevoia de a fi amplasat într-un cămin specific.

Referitor la ultimul aspect menţionat, este de precizat faptul că asta constituie un avantaj întrucât nu mai sunt necesare cheltuielile pe materiale, pe mâna de lucru şi aşa mai departe. Specialiştii Shop-Einstal.ro recomandă sistemul întrucât nu favorizează îngheţul apei în instalaţie. Asta se întâmplă de obicei acolo unde există cămine executate defectuos. Problema îngheţului o poate reprezenta de asemenea şi neglijenţa în ceea ce priveşte închiderea capacului.

Prin achiziţionarea unui sistem hidrofor în regim de pompă submersibilă, sunt scoase din ecuaţie şi probleme de genul inundaţiilor, a condenselor, precum şi disimularea sistemului sau a căminului. Poate fi destul de dificilă mascarea capacului de vizitare acolo unde există cămin.

În alegerea unui model potrivit în funcţie de necesităţile din fiecare locuinţă, există  o serie de componente specifice hidroforului cu pompă submersibilă – presostat, pompa în sine, conductele responsabile de transportul lichidului, precum şi fitingurile potrivite pentru cuplarea lor.

Există desigur şi o serie de specificaţii tehnice la care fiecare trebuie să se raporteze vis a vis de o asemenea achiziţie pentru a bifa un dispozitiv eficient şi durabil. Cei care au posibilitatea nu ar trebui să piardă şansa de a cumpăra un sistem precum cel discutat mai sus. Pentru ca alegerea să fie optimă, recomandat este a solicita sfatul unui expert în domeniu, respectiv pe al reprezentantului magazinului de sisteme şi instalaţii.

Trebuie stabilit în mod deosebit adâncimea de la care se doreşte pomparea, pentru a şti ce model de hidrofor este mai potrivit. De menţionat că apa va fi mai curată şi mai calitativă cu cât adâncimea de pompare va fi mai mare.

De asemenea, despre vasul hidroforului trebuie să se cunoască dimensiuni cât  mai exacte, întrucât acesta este spaţiul ce devine unitatea de stocare a lichidului. Când vasul este mai mare, atunci hidroforul va porni pompa mai rar. Cu cât este mai mic, cu atât mai frecvente deci vor fi opririle şi pornirile.

Mai multe informaţii însă cu privire la achiziţiile de acest fel şi opţiuni recomandate pot solicita cei interesaţi specialiştilor shop-einstal.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.