Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat plafonul pentru Programul „Noua casă” aferent anului 2023, cu o valoare de 1,5 miliarde de lei, ca parte componentă a plafoanelor pentru programele cu garanţii de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mod evident, interesul Executivului condus de PNL este ca banii să ajungă cât mai rapid în economie, dar şi către beneficiarii direcţi, respectiv cetăţenii care au nevoie de o locuinţă.

Programul „Noua casă” este un proiect de succes al statului, fiind un instrument prin care sunt sprijiniţi românii, cu precădere tinerii, pentru a-şi achiziţiona o locuinţă, în condiţii de finanţare mai favorabile decât ceea ce oferă piaţa bancară în acest moment.

În contextul actual, dominat de cuantumul ridicat al dobânzilor şi limitarea garanţiilor de avans, este evident că programul este absolut necesar tinerilor, iar accesarea sa în număr cât mai mare va fi în măsură să le rezove, în mod mai simplu şi concret, problemele locative.

Demn de remarcat este că Programul „Noua Casă” 2023 se va armoniza cu celelalte programe guvernamentale existente sau care urmează să fie iniţiate în acest an, astfel încât un număr cât mai mare de cetăţeni să fie sprijiniţi să deruleze investiţii personale şi de afaceri, pentru a atinge nivelul de bunăstare şi progres la care ţintesc. Este vorba de programul „Rural invest”, pentru care sunt în plină desfăşurare semnarea convenţiilor cu băncile partenere, precum şi programul „IMM Invest Plus”, aflat în faza de alocarea a plafoanelor investiţionale.

De menţionat este şi celeritatea cu care Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat acest program, fiind pentru prima dată când „Noua Casă” a fost lansat înainte de începerea anului financiar, astfel încât să fie parcurse toate procedurile pentru ca banii să ajungă cât mai rapid în posesia beneficiarilor.

Îi încurajez pe toţi românii eligibili să acceseze acest program, mai ales că Guvernul doreşte ca plafonul alocat pentru „Noua Casă” să fie epuizat până la jumătatea anului, astfel încât să poată fi suplimentat.

Deputat PNL Teleorman,

MARIA STOIAN

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.