Partidul Mişcarea Populară condamnă refuzul conducerii Camerei Deputaţilor de a convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a investiga modul brutal al forţelor de intervenţie de a reprima protestul paşnic al românilor din Diaspora din 10 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ne aşteptam la acest refuz, PSD a fugit dintotdeauna de responsabilitate. Cu toate acestea, faptul că social-democraţii încearcă să îngroape orice încercarea de a dezbate cu seriozitate abuzurile din Piaţa Victoriei este revoltător şi nu face decât să sporească suspiciunea implicării lor în înfiltrarea în mulţime a provocatorilor. Mai întâi, au trimis-o pe Viorica Vasilica în concediu, astfel încât vina să cadă pe altcineva, în cazul de faţă - Jandarmeria; astăzi, refuză convocarea plenului Parlamentului. Totul, pentru a nu fi forţaţi să se înfaţişeze în faţa unei Comisii de anchetă parlamentară, aşa cum ar fi firesc, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Prin urmare, PMP solicită înfiinţarea de urgenţă a unei Comisii de anchetă parlamentară cu participarea tuturor instituţiilor implicate pentru a investiga evenimentele zilei de 10 august din Piaţa Victoriei. „Este esenţial să aflăm cine a trimis provocatorii în Piaţa Victoriei şi, la fel de important, modul în care Guvernul a ales să dispună măsurile de intervenţie împotriva populaţiei paşnice în noaptea de 10-11 august. Trebuie să existe o minimă concordanţă între declaraţiile publice şi acţiune. Alianţa PSD-ALDE este însă o alianţă de laşi, în frunte cu preşedintele lor, Liviu Dragnea”, a conchis Eugen Tomac.

viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.