Tot mai multi romani aleg sa se mute din orasele aglomerate in mediul rural, unde se pot bucura de aer curat, de liniste si de verdele imbietor si relaxant al naturii. Romania se afla, insa, intr-o zona climatica cu veri calduroase si secetoase, ceea ce face ca de multe ori realizarea unui proiect de acest gen sa fie dificila si cu sorti minime de izbanda. O gradina, fie decorativa, fie de legume, cere o intretinere zilnica, mai ales in ceea ce priveste irigarea ei, asa ca lipsa de acasa pentru doua sau trei zile poate duce la distrugerea muncii de luni intregi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Solutia ideala de aplicat, care sa permita ingrijirea gradinii, dar si realizarea unor concedii relaxante, departe de casa, este realizarea unui sistem inteligent de irigatie, care sa permita automatizarea procesului si chiar controlarea lui de la distanta. Conceptul de smart home are din ce in ce mai multi adepti beneficiile acestuia extinzandu-se si la exterior. Automatizarea procesului este din fericire usor de pus in practica, deoarece componentele sunt accesibile, usor de montat si de controlat, ceea ce face ca un astfel de proiect sa poata fi realizat, chiar si de catre proprietarii locuintelor care au cunostinte minime de bricolaj.

Iata care sunt cele 4 componente de baza ale unui sistem de irigatie de tip SMART!

  1. Un sistem SMART de irigatie indeplineste doua roluri de baza. In primul rand, are o functionare autonoma, nemaifiind necesara prezenta persoanelor care sa porneasca si sa opreasca sistemul la anumite perioade de timp, totul facandu-se in mod automat, cu ajutorul unui panou de control pentru pompa submersibila, care are capabilitatea de a controla pompele submersibile sau de suprafata sau chiar pe cele de tip hidrofor. Acest echipament permite automatizarea completa a irigarii prin posibilitatea programarii unui orar saptamanal. In plus, echipamentul are si un sistem de protectie, care opreste pompa in momentul in care nivelul apei din put scade sub nivelul critic. Pe site-ul Shop-einstal.ro exista o gama variata de panouri de comanda si control pompe pentru una sau mai multe pompe concomitent;
  2. Pompa are rolul de a extrage apa din put si de a oferi acesteia o presiune suficienta pentru ca sistemul sa functioneze corect. Cele mai bune rezultate sunt obtinute prin utilizarea unei pompe submersibile, care poate sa ridice apa de la adancimi apreciabile. Poate fi utilizat si un hidrofor obisnuit si chiar o pompa de suprafata daca apa este disponibila;
  3. Sistemul de tevi si fitinguri are rolul de a prelua apa de la pompa si de a o duce in zonele cu vegetatie. Cel mai bun material in aceasta privinta este polipropilena, deoarece este accesibila ca pret, usor de montat si rezistenta la socuri si presiune. Conductele pot fi plasate atat in subsol, aceasta fiind alegerea ideala pentru ca in acest fel se protejeaza instalatia de inghet, cat si suprateran, in acest caz fiind, insa, obligatorie o golire a instalatiei inainte de venirea iernii;
  4. Furnizarea apei catre plantele insetate se poate face fie prin intermediul aspersoarelor telescopice, asezate subteran si care se ridica automat in momentul in care sistemul este pus in functiune (cel mai eficient mod de a iriga suprafetele acoperite de gazon), fie prin picurare, cu ajutorul tevilor si benzilor speciale (ideal pentru irigarea legumelor, pomilor si arbustilor ornamentali).

In concluzie, prin utilizarea tehnologiei SMART munca in curte poate fi usurata foarte mult, iar sansele de a realiza o gradina ca in povesti sunt maxime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.