În ultimele opt luni, Patronatul Confindustria Romania, a reuşit să strângă la un loc nenumăratele îngrijorări şi probleme ale companiilor italiene care îşi desfăşoară activitatea în România, ca urmare a lipsei forţei de muncă, prin intermediul unei acţiuni complexe şi articulate desfăşurate pe întreg teritoriul României, caracterizate şi de recentele misiuni ale Sistema Paese organizate de Ambasada Italiei la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimele opt luni, Patronatul Confindustria Romania, a reuşit să strângă la un loc nenumăratele îngrijorări şi probleme ale companiilor italiene care îşi desfăşoară activitatea în România, ca urmare a lipsei forţei de muncă, prin intermediul unei acţiuni complexe şi articulate desfăşurate pe întreg teritoriul României, caracterizate şi de recentele misiuni ale Sistema Paese organizate de Ambasada Italiei la Bucureşti.

Oportunitatea publică de a lansa această confruntare importantă şi strategică cu Guvernul român, va fi Forumul Economic  BOTH WORLDS 2018 al Confindustria România, organizat pe data de 6 iunie, la Bucureşti, sub motto-ul: “Oamenii&Munca. Cum să păstrezi şi să atragi forţa de muncă prin măsuri speciale”.

La eveniment au confirmat prezenţa importanţi reprezentanţi ai autorităţilor române, reprezentanţi ai mediului de afaceri italian şi român, reprezentanţi ai mediului patronal român, pentru a discuta pe tema lipsei acute a mâinii de lucru în foarte multe sectoare ale economiei româneşti.

Am considerat că este important să acordăm prioritate maximă contactului direct, nu doar să nu ne limităm la a rezolva de la distanţă această problemă, care este vitală pentru companiile noastre. În momente atât de dificile, am considerat că este important să ne demonstrăm solidaritatea şi mai ales intenţia de a găsi soluţii concrete pentru lipsa forţei de muncă. Prin urmare, am ales să călătorim mulţi kilometri, să coborâm şi să urcăm dintr-un avion în altul, mai degrabă decât să comunicăm prin e-mail, o modalitate cu siguranţă mai ieftină şi mai puţin solicitantă, dar care ne-ar fi lipsit de primirea călduroasă din partea întreprinzătorilor noştri, care au apreciat acest gest şi ne-au permis să luăm act, în cele mai mici detalii, de nivelul la care societăţile şi producţiile sunt afectate de această problemă. În urma acestui efort susţinut, au luat naştere propunerile noastre, care ar putea fi într-o anumită măsură decisive pentru problema lipsei forţei de muncă”, a declarat Rocco Ferri, Directorul General Confindustria Romania.

Mulţumită acestei activităţi complexe de sondare a opiniei întreprinzătorilor şi de colectare a datelor, Patronatul Confindustria România a reuşit să dezvolte soluţii care ar putea contribui la limitarea problemei ocupării forţei de muncă în România. Inovaţia, exemple de best practices italiene, instrumentele de welfare, reducerea impozitării, vor fi subiectele abordate în cadrul Forumului Economic Both Worlds 2018, conţinute şi în propunerea adresată de către Confindustria România Guvernului român.

 “Suntem mândri că am avut sensibilitatea de a ne concentra asupra extinderii prezenţei teritoriale, pentru a colecta în mod direct solicitările companiilor puternic afectate de această problemă a lipsei de forţă de muncă. Simţul responsabilităţii ne-a determinat să activăm procesul indispensabil şi necesar de susţinere a societăţilor aflate în dificultate. Acţiunea noastră nu a trecut neobservată şi, prin urmare, suntem încântaţi că am putut inspira şi alte iniţiative lăudabile pe această temă, cum ar fi sondajul/ chestionarul trimis recent de Camera de Comerţ italiană pentru România (CCIpR) companiilor sale asociate. Acest apel la o mai mare conştientizare a problemelor pe tema muncii a generat ulterioare acţiuni concrete şi din partea altor asociaţii şi instituţii, acţiuni importante pentru noi, deoarece duce la creşterea funcţiei patronale. În plus, alături de UGIR (Uniunea Generală a Industriaşilor din România), am stabilit obiectivul de a activa în mod concret o masă de lucru permanentă cu Guvernul român, cu participarea indispensabilă şi contribuţia din partea mediului sindical din România. Viziunea noastră proactivă şi inovaţia care caracterizează toate soluţiile pe care le propunem, vor constitui o bază decisivă pentru stabilirea dimensiunii acestui fenomen, care este îngrijorător nu doar pentru companii, ci este şi vital pentru întreaga dezvoltare a ţării”, conchide preşedintele Confindustria România, Giovanni Villabruna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.