P3 Logistics Parks, unul dintre cei mai mari investitori specializaţi, dezvoltatori aşi manageri de proprietăţi pan-europene de logistică, a început anul 2016 cu aproape 220.000 de m2 de spaţii logistice în construcţie, în patru ţări din Europa, aproape dublul suprafeţei dezvoltate în 2015, de 113.000 m2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai multe spaţii noi sunt pre-închiriate şi sunt construcţii de tip Build-to-Suit, incluzând un nou centru logistic pentru PSA Peugeot Citroen în P3 Niedersachsenpark, în nord-vestul Germaniei. În anumite cazuri, cum ar fi în Republica Cehă, compania dezvoltă spaţii de depozitare pentru a acoperi deficitele de pe piaţa de profil.

 

Această creştere în dezvoltarea de spaţii noi este o continuare a performanţelor obţinute de P3 în 2015, cel mai aglomerat an al companiei de la înfiinţarea sa, în 2001.

 

În 2015, compania a închiriat aproape 407.000 de m2 din cei peste 3 milioane de m2 aflaţi în portofoliul său european şi a semnat acorduri de înnoire a contractelor de închiriere pentru mai mult de 405.000 de m2. În întregul portofoliu, s-a înregistrat o creştere puternică a gradului de închiriere, iar rata de ocupare a spaţiilor P3 a urmat trendul ascendent din fiecare an, trecând de la 89% în 2013, la 91% în decembrie 2014, şi 93% la finalul anului trecut. Compania a atins un grad de ocupare de 100%  în Germania, Italia, România şi Slovacia.

 

În prezent, compania se află într-o poziţie favorabilă creşterii, datorită istoricului de generare a unui cash flow puternic, şi randamentului excelent al capitalului. P3 se află în căutarea unor locaţii pentru noi parcuri logistice, dar şi a unor portofolii poziţionate strategic în întreaga Europă. În concordanţă cu această strategie, în ianuarie, P3 a achiziţionat un teren de 107.000 de m2 în Bavaria de Jos, în Germania, unde va construi 55.000 de m2 de spaţii logistice, sub numele de P3 Gottfrieding.

 

Compania a înregistrat o expansiune rapidă la începutul anului 2015, prin achiziţia unui portofoliu de 467.000 de m2 în Polonia şi România. Adăugând la acestea achiziţiile anterioare, P3 aproape şi-a dublat activele în 18 luni. Ca rezultat, P3 şi-a mărit portofoliul de clienţi de la 98 la peste 300 în nouă ţări şi şi-a extins echipa internă de la 48 la 110 angajaţi.

 

„Suntem mândri de performanţele P3 din 2015 şi ne dorim să continuăm în acelaşi ritm în care am demarat acest an”, declară Ian Worboys, CEO P3. „Am început anul cu agenda de construcţii plină – 11 clădiri în dezvoltare în patru ţări diferite, terenuri cu aprobări pentru dezvoltarea a peste 1,3 milioane de m2 de spaţii logistice şi numeroase proiecte de tip Built-To-Suit în plan. În viziunea noastră, toate acestea ne oferă o poziţie bună în raport cu creşterea cererii din partea clienţilor şi ne vor asigura o dezvoltare durabilă.”

 

„În 2015, echipa noastră şi-a demonstrat abilitatea de a integra cu succes atât colegi noi, cât şi proprietăţi noi în portofoliul companiei”, continuă acesta. Portofoliile din Polonia şi România, pe care le-am achiziţionat la începutul anului 2015, sunt un exemplu bun. În mai puţin de 12 luni, am reuşit să asimilăm proprietăţile, să asigurăm un număr semnificativ de reînnoiri ale contractelor de închiriere, să creştem substanţial gradul de ocupare până la 97% şi să semnăm un parteneriat cu Carrefour pentru un hub logistic de 81.000 m2 în parcul P3 Bucharest.”

 

Pe lângă creştere şi expansiunea pe întreg continentul, P3 se concentrează pe extinderea funcţionalităţilor şi capacităţilor spaţiilor sale logistice. „Companiile utilizează din ce în ce mai mult spaţiile de depozitare pentru a îmbina logistica comercială, showroom-ul şi locaţiile de vânzare sub un singur acoperiş”, declară Worboys. „Acest lucru generează cereri diferite pentru clădirile şi parcurile pe care noi le livrăm. Ca parte a promisiunii noastre de a construi parteneriate puternice cu clienţii noştri şi de a înţelege cu adevărat afacerile lor, lucrăm îndeaproape cu ei pentru a le furniza flexibilitatea şi versatilitatea de care au nevoie pentru a se dezvolta”.

 

P3 este, de asemenea, un pionier în introducerea tehnologiilor inovatoare în construcţia de noi clădiri, menite să reducă impactul asupra mediului şi să le asigure clienţilor reduceri semnificative ale costurilor operaţionale. În iulie 2015, P3 a dezvoltat un prototip de depozit de ultimă generaţie, de 46.230 de m2, pentru ID Logistics în parcul P3 Mszczonów, care asigură o reducere semnificativă a consumului de energie, în special în iluminat şi în consumul de apă.

 

De asemenea, P3 a obţinut calificativul BREEAM „Very Good” pentru un nou depozit Build-to-Suit cu o suprafaţă de 40.000 de m2, construit pentru VF Corporation în parcul logistic P3 Prague D8, şi dezvoltă un depozit de 20.000 de m2 în P3  Niedersachsenpark pentru PSA Peugeot Citroen, care include, printre altele, şarpante structurale din lemn, placare eficientă energetic, iluminat inteligent, încălzirea apei prin panouri solare şi puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

 

 

***

 

P3 este investitor, dezvoltator şi manager de proprietăţi logistice europene. Având activităţi în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde 146 de depozite, care totalizează peste 3 milioane de m² de spaţii în nouă ţări şi un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spaţii, de peste 1,3 milioane de m².

 

Misiunea P3 este să ofere chiriaşilor o experienţă de primă clasă în locaţii logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile şi ecologice la cele mai înalte standarde internaţionale.

 

În România, P3 deţine cel mai mare parc logistic din ţară, P3 Bucharest, achiziţionat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015. În această primăvară, compania va avea circa 90.000 de m2 în construcţie în P3 Bucharest. Odată finalizate, cele trei clădiri noi vor mări portofoliul total de spaţii al P3 în România la circa 305.000 de m2.

 

PointPark Properties a adoptat noul brand corporate “P3” şi va folosi numele comercial P3 Logistic Parks pentru a reflecta mai bine activitatea companiei. Pentru mai multe informaţii despre P3 puteţi accesa noul website www.p3parks.com.

 

P3 este deţinută de TPG Real Estate şi Ivanhoé Cambridge.

 

 

Pentru mai multe informaţii: 

 

Florentina Ciuverca, Senior Media Relations Consultant

florentina@unitedcom.org, +40 729 729 483

 

Mihaela Iacob, Senior PR Executive

mihaela.iacob@unitedcom.org, +40 723 604 983

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.