Actriţa Rodica Mandache va lansa în cadrul Festivalului George Enescu, la Sala Palatului, pe 25 septembrie, în pauza concertului Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, „O carte frumoasă despre un om frumos. Ovidiu Iuliu Moldovan”, publicată în luna august 2021 la Editura Oscar Print, cu sprijinul JTI. Cartea va fi prezentată la standul Cărtureşti de către Ludmila Patlanjoglu, teatrolog şi critic de teatru, profesor universitar doctor la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică. La evenimentul de lansare va fi prezentă autoarea, precum şi Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova şi Bulgaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prefaţa volumului, artista scrie „Şi eu şi Ovidiu mulţumim tuturor celor care, cu voie sau fără voie, ne-au ajutat să dăm viaţă acestei cărţi cu scrieri, cronici şi fotografii. Suntem împreună!”.

Cartea – album cuprinde, pe lângă scrisul inedit al autoarei, cronici, amintiri, interviuri şi texte de George Banu, Petre Ţuţea, Radu Stanca, Andrei Şerban, Dan Piţa, Liviu Ciulei şi mulţi alţii, dar şi fragmente din recenzii şi fotografii din colecţii private sau publice.

Un asemenea volum înseamnă bucuria teatrului salvat de la uitare, prin nostalgie şi mărturisire. O fiinţă cum nici un personaj scenic nu poate cuprinde, Rodica Mandache recurge la postura de spectator. Se regăseşte, aşadar, în ipostaza celor care privesc şi admiră. Iar alături de ea, într-o sală imaginară, sunt mari personalităţi, reunite în numele aceleiaşi iubiri nobile. Ce dovadă de generozitate! Ce gest de tandreţe, într-o lume tot mai indiferentă faţă de teatru! Această carte este nu doar un portret, este o declaraţie de suflet, semnată parcă de o întreagă generaţie şi dedicată unui actor princiar, unic: Ovidiu Iuliu Moldovan. Un Hamlet al spiritului, încununat acum de reverenţele celor care au avut şansa de a-l vedea strălucind atunci prin talentul său uluitor. Clipele de graţie ale scenei se convertesc în amintiri, iar amintirile în cuvinte, în pagini despre un trecut prelungit într-un prezent continuu. Este prezentul lecturii, primite în dar de la o actriţă fără vârstă”. (Octavian Saiu profesor, cercetător şi critic de teatru, despre volumul „O carte frumoasă despre un om frumos. Ovidiu Iuliu Moldovan” - https://oscarprint.ro/magazin/o-carte-frumoasa-despre-un-om-frumos-ovidiu-iuliu-moldovan/)

”Rodica Mandache este ingenua complexă: actriţă, profesoară, jurnalistă de radio, scriitoare. E un om de cultură cum rar mai întâlneşti astăzi, cu o curiozitate vie şi un formidabil talent de scotocitor în suflete şi biografii. Are o scriitură aparte, aparent simplă, dar cu miez şi poezie, care îndeamnă la reflecţie”, a declarat Gilda Lazăr, Director JTI.  Cum bine o caracteriza Andrei Şerban,”ea e de fapt mama teatrului, căci nu mai există nimeni în teatrul românesc azi, care să fie mai adorat decât ea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.