„Numărul insolvenţelor din primele trei trimestre ale anului 2017 a crescut cu 7,6%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui studiu realizat de echipa BunuriExecutate.ro. Rezultatele sunt extrase din rapoartele statistice publicate de Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi de Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România.”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa BunuriExecutate.ro a realizat o analiză a situaţiei Insolvenţei din primele trei trimestre ale anului 2017, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2016. Astfel, conform rapoartelor statistice publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în perioada ianuarie – septembrie 2017 au fost înregistrate 6.441 de Insolvenţe ale entităţilor juridice active la nivel naţional, cu 7,58% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului 2016, când 5.957 de entităţi juridice au intrat în Insolvenţă. 

Cele mai multe Insolvenţe au fost înregistrate în Bucureşti: 1.393, în creştere cu 15,60% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, Iaşi: 385, Bihor: 351 şi Constanţa: 277. Cel mai mic număr de Insolvenţe înregistrate în această perioadă a fost în judeţele Călăraşi: 43, Mehedinţi: 38 şi Sălaj: 29.

În aceeaşi perioadă (ianuarie-septembrie 2017) numărul de entităţi juridice Înmatriculate la nivel naţional a crescut la 112.180, cu 32.23% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, când au fost înregistrate 84.836 de Înmatriculări. 

Această analiză statistică vine în continuarea unei analize mult mai complexe, realizată de Echipa BunuriExecutate.ro, care reuneşte date din perioada 2010-2017 şi care pot fi consultate aici. În acest studiu s-a analizat, prin comparaţie, numărul total al Înmatriculărilor versus numărul total al Insolvenţelor înregistrate în intervalul ianuarie 2010 – iunie 2017.

În această perioadă, numărul Înmatriculărilor a scăzut fluctuant, ajungând ca în anul 2016 să se situeze sub numărul înregistrat în anul 2010.

În ceea ce priveşte numărul total de Insolvenţe, s-a înregistrat o creştere până în anul 2014 inclusiv. Din anul 2015, situaţia s-a modificat, iar Insolvenţele au scăzut considerabil, moment în care economia a cunoscut o perioadă iniţială de revenire.

„Numărul mare de Insolvenţe a determinat şi creşterea numărului de bunuri aflate în lichidare patrimonială, care puteau fi cumpărate la preţuri sub cele ale pieţei. Acest lucru a reprezentat pentru unii investitori (persoane fizice şi juridice) care deţineau capital, oportunităţi de investiţii şi totodată şansa de a marca un profit mediu pe termen scurt. Preţurile bunurilor lichidate sunt încă sub preţul pieţei, iar creditorii vor să vândă cât mai repede pentru a aduna capital în vederea propriei finanţări”, a declarat Nicu Bucur, managerul S.C. Bunuri Executate S.R.L.

Persoanele interesate de investiţii rentabile trebuie să fie la curent cu noutăţile pe care le punem constant la dispoziţia lor. Invităm pe toţi cei interesaţi de oportunităţi de investiţii să se aboneze la ziarul nostru, pentru a fi mereu informaţi.

De asemenea, executorii, lichidatorii şi instituţiile bancare şi nebancare care au calitatea de creditori, nu trebuie să rateze şansa unei promovări optime, ci să profite de avantajele comunităţii pe care am creat-o şi pe care o dezvoltăm în permanenţă.  

Echipa Bunuri Executate îşi propune să strângă într-un singur loc toate bunurile mobile şi imobile din Romania aflate în diferite stadii de executare silită şi lichidare patrimonială. Site-ul vine pe de o parte în ajutorul tuturor persoanelor fizice şi juridice care vor sa investească şi să achiziţioneze aceste tipuri de bunuri, deoarece pot fi cumpărate la preţuri mai mici decât preţurile pieţei, iar pe de altă parte, în ajutorul instituţiilor financiar bancare şi nebancare care vor sa valorifice cat mai repede aceste tipuri de bunuri. Echipa BunuriExecutate.ro acordă potenţialilor cumpărători consultanţă de specialitate, prin consilieri cu experienţă în domeniu precum şi reprezentare juridică prin avocaţi specializaţi, în tot procesul de achiziţie şi până la finalizarea tranzacţiei.

Echipa BunuriExecutate.ro:

Telefon: 0786 925 740 / 0786 925 741

Email: contact@bunuriexecutate.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.